Incident på Golfvägen

Publicerat: 2023-04-14 17:00

Allvarlig incident på Golfvägen

Bästa medlemmar och alla andra som läser detta!!

Under gårdagens styrelsemöte fick jag information om en MYCKET allvarlig incident som skett på Golfvägen, dvs infarten mot golfklubben från Västkustvägen. Denna olycka skedde vid 17-tiden på långfredagen.

En av våra juniorer åker hem på sin moped efter genomfört träningspass och hade bara kommit en liten bit på vägen när han möter en svart bil som kom i hög hastighet mitt på vägen. Vår junior tvingas köra ut i tallbarren, halkade och fick sin moped över sig. Bilen körde bara vidare in på klubben, men en annan bil (med mamma och dotter i bilen) stannar undrar hur det gått. Tack för er omtänksamhet!

Pojken på mopeden fick en utgjutning i sitt lår, ont i armbågen, blev naturligtvis chockad och två delar på mopeden gick dessutom sönder. Golf är under den kommande tiden tyvärr uteslutet pga skadorna.

Jag vet i ärlighetens namn inte vad jag tycker är värst i detta sammanhang, att någon kör i hög fart mitt på väggen utan omdöme eller att man inte stannar och ser hur det gått när man uppenbarligen inte kört på ett säkert sätt.
Jag är den förste att erkänna att jag kör för fort ibland, men det sker inte på 30-väg och definitivt inte på en väg med dolda kurvor. SKÄRPNING till den som körde på detta regelvidriga sätt!!

För det första vill jag att du som orsakat incidenten ger dig till känna för att göra något för den skadade junioren och för det andra uppmanar jag ALLA till försiktighet när det körs bil till och från golfklubben. Att köra för fort och dessutom mitt på vägen utan uppsikt kan ALDRIG accepteras. Nästa gång kan det komma personer gående och det kan vara ensamma barn som är vid kanten av vägen.

Med vänliga hälsningar

Hasse Lindegård
Örestads GK, Ordförande