Ordförande Hans Lindegårds månadsbrev

Publicerat: 2024-05-16 12:35

Äntligen har vädret vi längtat efter kommit till Skåne. Jag kan med glädje konstatera att vi får enormt mycket beröm för vår bana, vilket vi alla ska vara stolta över

Ordförande Hans Lindegårds månadsbrev. 

Bästa medlemmar!

Äntligen har vädret vi längtat efter kommit till Skåne och vi kan spela golf på en oerhört fin bana. Jag kan med glädje konstatera att tillströmningen av medlemmar och gäster är väldigt stor. Vi får enormt mycket beröm för vår bana, vilket vi alla ska vara stolta över. Greenerna är fantastiskt bra, men även övriga delar av banan får goda vitsord.

Det finns dock lite smolk i glädjebägaren gällande hur vi alla hanterar vår fina bana.
Att inte laga nedslagsmärken på greenerna, inte lägga tillbaka torvor på tee eller ute på banan eller inte kratta efter sig i våra bunkrar är åtgärder vi kan begära av samtliga golfare. Banan försämras snabbt och ger klagomål från alla som spelar som följd.
Min, klubbchefens och banchefens uppmaning är att det måste till en skärpning när det gäller att hjälpa till att hålla banan i bästa möjliga skick.

Under den senaste tiden har vi även haft några tillfällen med dimma under det tidigaste starttiderna, vilket självklart innebär att vi INTE får påbörja något golfspel.
Tyvärr har detta INTE respekterats utan spel har, trots att man inte ser den utplacerade orangea pinnen, påbörjats.
Vid påpekande från personal på banan eller receptionen att spel inte är tillåtet har vissa personer trots detta börjat spela. Jag vill vänligen, men mycket bestämt, påpeka att detta INTE är tillåtet. Om detta sker igen kommer rapport att lämnas till styrelsen, som kan utdela kortare spelförbud för dessa spelare. Spelet innebär risk för banarbetare som befinner sig på banan, vilket kan medföra mycket svåra skador om bollen träffar personerna i fråga.

I nyhetsbrev den 7/5 informerade att vi, efter över 10 år, avslutar samarbetet med nuvarande restauratörer. Nuvarande avtal gäller tom 28/2–2025. Beslutet att avsluta samarbetet fattades, efter många och långa diskussioner, av en enhällig styrelse. Jag vill passa på att tacka våra nuvarande restauratörer för ett gott samarbete genom åren och önska dom lycka till i framtiden.

Styrelsen har tillsatt en arbetsgrupp som har till uppgift att ta fram ett antal nya kandidater för att driva restaurangverksamheten from år 2025. Tidsplanen är att vi ska ha allt klart senast under september månad.

Tävlingssäsongen är nu påbörjad med Svårslaget som första tävling.  Grattis till vinnarna i respektive klass: Ulf Morén, Ulf Stjernfeldt och Kristin Lindgren.

Missa inte att anmäla er till kommande tävlingar: Hjärtgolfen 26/5 (Partävling i två klasser, damer och mixed), Svenska Flaggans dag 6/6 (Partävling med en klass) och ”Ett slag för Cancerfonden” (Partävling i två klasser, övrig och mixedklass) den 16/6.

På senaste styrelsemötet togs beslutet att utse Mia Björnsson till ordförande i tävlingskommittén. Grattis, Mia och lycka till.

Juniorerna är inne i en intensiv tränings- och tävlingsverksamhet. Den 5/5 gästade Hinton våra juniorer i en match i Bruttoligan. Efter en mycket jämn drabbning fick Örestad till slut ge sig och Hinton vann med 2–1. Örestad representerades av Herman, Jakob, Lukas och Ville. Bra kämpat och lycka till i nästa match.

Anders och Therése är i full gång med sina lektioner. Jag vet av egen erfarenhet att lektionerna verkligen ger resultat så missa inte möjligheten att förkovra er med hjälp av våra tränare.

Våra övriga kommittéer är väldigt aktiva med många olika aktiviteter så jag uppmanar er att läsa klubbens hemsida för att hålla koll på allt som händer.

På vårmötet beslutades att bifalla en motion att utreda konsekvenser och kostnader i samband med ett eventuellt namnbyte av vår golfklubb. En arbetsgrupp har utsetts för detta projekt med uppgift att utöver ovanstående även förslå vilket man som klubben eventuellt ska byta till. Arbetsgruppen består av undertecknad, Björn Lindvall. Peter Svallin och Elisabeth Mellberg som kommer att redovisa sitt resultat på höstmötet i november i år.

Gällande klubbens ekonomi är det glädjande att kunna konstatera att greenfeeintäkterna ligger på samma nivå som föregående år trots dåligt väder och att även nyttjandet av vår tillfälliga Driving Range går bättre än föregående år.

Tyvärr ör det fortfarande en del medlemmar som ännu inte betalt sina avgifter för 2024. Ett sista påminnelsebrev kommer att skickas till dom som ännu inte betalt. Om betalning inte sker skickas dessa till inkassoindrivning.
Om du som inte betalt tycker det är komplicerat att betala via Min Golf så ber jag er kontakta kansliet så får ni hjälp att betala era avgifter. Att få in medlemsavgifter är A och O för att kunna genomföra alla beslutade planer för medlemmar och gäster.

Som säkert många av er uppmärksammat har Sydsvenskan haft en artikel om vindkraftverk i Lomma. Artikeln ger felaktigt intrycket av att Örestads GK är villiga att upplåta mark på golfbanan för vindkraftverk. Så är inte fallet, men vi har naturligtvis inga invändningar mot att Lomma kommun godkänner vindkraftverk på andra platser runt vår golfklubb. Vi äger vår mark och kan således inte tvingas upplåta mark för detta ändamål. Vår verksamhet kommer att fortsätta framåt med oförminskad kraft.

Slutligen vill jag uppdatera er gällande vårt projekt med ny Driving range, Studio och Trackman. Planen var att ha invigning av såväl driving range, som studio och Trackman den 25/5, men pga teknik-och tidsproblem med Trackman och felaktigheter av entreprenören gällande arbetet med golvet i studion tvingas vi skjuta på den stora invigningen. Att ha en invigning nu när inte allt är färdigt och därefter en ny invigning senare är ett alternativ som tidigt förkastats. En invigning kommer dock att ske senare. Exakt tid vet vi när Trackman ger ett positivt besked avseende den tekniska installationen. Mer info kommer på hemsidan så snart vi har fått ok från Trackman. 

Glädjande nog kommer vi dock att få tillgång till den nya Driving Range med nya mattor, tråg, hinkar och nya bollar den 25/5. Från denna dag kan vi äntligen träna på vår nya och uppdaterade, ordinarie Driving Range.
Nya priser på bollar kommer att gälla först när allt är på plats men vi kommer självklart att erbjuda mycket gynnsamma priser via olika kampanjer.

Nu är det således bara en dryg vecka kvar tills byggarbetsplatsen är ett minne blott och vi kan njuta nyhetens behag med vår nya Range.
Nu har vi inom kort en träningsanläggning, en bana och en klubb vi kan vara oerhört stolta att representera     

Till sist,

Jag ser fram emot att inom kort få träffa er på våra olika anläggningar och höra hur ni upplever de olika aktiviteter och förändringar vi genomfört tillsammans.

Tills vi se nästa gång

Ta hand om er, lev väl och svinga lugnt!!

Hasse Lindegård,
Ordförande