Solcellsinstallation vid Örestads GK

Publicerat: 2023-09-27 12:00

Installationen påbörjas måndagen den 2/10

Golfklubben upphandlade en solcellsinstallation i november 2022 av Kraftringen vilken tyvärr fick leveransförseningar. Nu är projektet igångsatt med ett inledande projekt- och planeringsmöte. Tidsplanen visar att ställningsbyggnation bedöms kunna igångsättas i mitten av oktober 2023 varefter olika monteringsarbeten sker på berörda takytor för solcellsinstallationen. Beräknad arbetstid är 3-4 veckor, beroende av väderförutsättningar, för att sedan inkopplas till klubbens elcentral av nätägaren ( Kraftringen) efter slutkontroller mm. Inför år 2024 har sedan klubben en bra solcellsinstallation i drift med en effekt om ca 78 kW för att minska sitt elinköp.

Under byggnadstiden blir det en ställningsbyggnation både vid vagnsbodens sydöstra långsida, klubbhusets tak i riktning mot lilla puttinggreenen samt del av tak över restaurangen i riktning öster. Det kan bli en del begränsningar av utrymme vid passage och uteplats men inga funktioner hindras. Medlemmar och gäster uppmanas att iaktta försiktighet när man skall in/ ut från olika utrymmen.

En översiktsbild om solcellsinstallationen på olika takdelar kommer att anslås på klubbens anslagstavla. Vid ev frågor om projektet, kontakta klubbens kansli.