Ordförande Hans Lindegårds månadsbrev

Publicerat: 2024-04-23 13:00

Bästa medlemmar! Tiden rusar som vanligt fram och så här års borde vi ha spelat många ronder i det varma vårvädret vi så hett längtat efter, men var blev det vädret av?

Ordförande har ordet   

Bästa medlemmar!

Hoppsan, vi är redan en bit in i april!! Tiden rusar som vanligt fram och så här års borde vi ha spelat många ronder i det varma vårvädret vi så hett längtat efter, men var blev det vädret av? Snö, dimma, kyla och regn är knappast de ord vi använder för att beskriva hur våren tar sig fram i Skåne.
Jag kan bara hoppas att vi nu är över det värsta och att vi kan se fram emot en varmare och torrare vår än vad som varit fallet så här långt.

Trots vädret har det varit, och är ständigt, full aktivitet på Örestads GK. Alla slingor är fullt öppna, rangen i full gång, övningsgreen är öppen och nu kan dom som önskar även använda sig av golfbil på banan. Väntan på att spela golf igen är verkligen över!! Dessutom har vi även våra duktiga golfvärdar på plats på helgerna.

Banan börjar torka upp och är i väldigt gott skick, trots det myckna regnandet och frånvaron av värmen. Arbetet med att få bort vatten som finns på fairways fortsätter liksom att se över var vi kan fylla i hål på banan som uppstått av regn eller andra anledningar.

Vi upplever att lagning av nedslagsmärken på våra greener blivit allt bättre, men att lägga tillbaka torvor har tyvärr inte samma positiva utveckling. Ber er därför att alltid lägga tillbaka de torvor som eventuellt slås upp. Det gör vår bana ännu bättre. Vi har under vårkanten fått väldigt mycket beröm för vår bana av besökare från olika landsändar och klubbar. Låt oss tillsammans hålla den höga kvaliteten även i fortsättningen

Den 1:e april kunde vi, trots dimma, genomföra en förkortad version av Norberg Open. Spelare, sponsorer och inte minst medföljande föräldrar var glada och nöjda att tävlingen kunde spelas. Vinnare bland flickor blev Tova Hatton från Abbekås på 70 slag och bland pojkarna vann William Svanström från Hills på 67 slag. Stort GRATTIS till de båda vinnarna! Tack också till alla som hjälpte till med tävlingen!

När det gäller fantastiska resultat vill jag passa på att gratulera Bengt Olenmark som gjorde en HIO på gul 4 för någon vecka sedan. Stort GRATTIS, Bengt!!

Jag vet att de gjorts ytterligare en HIO, men tyvärr är detta ännu så länge höljt i dunkel vem det var. Om du läser detta brev så hör gärna av dig till mig så du kan få din rättmätiga uppskattning i nästkommande månads infobrev.

Arbetet med studio och drivingrange pågår med full kraft. Tidsplanen håller fortfarande och, kanske det allra viktigaste, vi ligger inom budget. Vi har en preliminär plan om att inviga vårt nya område lördagen den 25/5. Boka in detta evenemang och planera att vara på plats kl 10:00. Det kommer att bli mycket som händer då så det vill ni inte missa. Håll också utkik på hemsidan efter vår kommande önskan om hjälp från frivilliga medlemmar med alla möjliga arbeten.    

Den 18/4 avhölls Örestad GK:s vårmöte och Habo Golf AB:s bolagsstämma. Tack alla som deltog med många goda diskussioner och inlägg om klubbens kommande verksamhet.

Nu kan vi lägga år 2023 bakom oss och kunna konstatera att vårt resultat var 45% (600,000kr) bättre än budget 2023, vilket vi naturligtvis är väldigt glada för.

Mötet innehöll utöver sammanfattning av verksamheten 2023 även 4 motioner som livligt diskuterades och debatterades.
Sammanfattningsvis utföll motionerna med följande:

·       Plan för priser på bollar, årskort m. m. på rangen kvarstår

·       Klubben fortsätter med arbetet gällande underhåll av vägar baserat på våra ekonomiska resurser

·       Samarbete med andra närliggande klubbar med förhöjd årsavgift avslogs.

·       Utredning gällande konsekvenser och kostnader av ett eventuellt kommande namnbyte på klubben ska presenteras på höstmötet 2024.

En uppdatering av era generösa bidrag till eventuell bro vid gul 4 är att vi just nu har löften om 66,000 kr. Det återstår en hel del innan vi har de ekonomiska möjligheterna att bygga en sådan bro.

Under slutet av mars sa klubben upp nuvarande avtal med våra restauratörer. Detta för att vi vill/behöver omförhandla innevarande avtal. Nuvarande avtal gäller hela 2024. VI har tillsatt en arbetsgrupp som ser över vad klubben vill och vad vi ser som viktigt framåt. Gruppen består av olika medlemmar från vår klubb och vi har för avsikt att diskutera vårt avtalsförslag inom kort med nuvarande entreprenörer.

Juniorsidan är som vanligt i full gång med läger, träning och spel. Håll utkik på hemsidan gällande kommande aktiviteter eller kontakta vår tränare, Therése Nilsson eller Anders Larsson

Herr-, dam och medlems kommittéerna är, liksom tidigare år, uppe på tårna med veckotävlingar, fadderronder och planering av kommande event. Det är en fröjd att ta del av all iver som finns för alla olika aktiviteter på klubben.

Glöm inte heller att anmäla er till klubbens olika tävlingar. Närmast i tur står Svårslaget den 5/5 och det börjar också bli dags att mentalt ladda för ”Ett slag för Cancerfonden” den 16/6. Den är, i mitt tycke, den absolut viktigaste tävlingen för klubben under året. Har du förslag på sponsorer till denna tävling hör gärna av dig till mig. ALLA intäkter går oavkortat till cancerfonden.

Ni har säkert upptäckt att hemsidan ser lite annorlunda ut än tidigare, vilket är helt riktigt. Hemsidan håller på att uppdateras till ett mer modernt utseende. Den är inte helt klar ännu så allt fungerar inte till 100%. Till exempel är infodelen om vad som gäller på banan helt ok ännu, men det är snart uppdaterat.

Under den senaste helgen deltog jag i Svenska Golfförbundets rådslag och årsmöte. Jag kan verkligen konstatera att det blåser medvind för svensk golf nu. Fantastiska framgångar på alla nivåer, framtidstro, satsning på biologisk mångfald tillsammans med världsnaturfonden och även ett bra ekonomiskt resultat. Vi kommer att diskutera hur vi inom klubben kan göra ännu mer för den biologiska mångfalden i akt och mening att få banan ännu mer attraktiv och att, inte minst, bidra till ett allt bättre klimat.

En fråga som ihärdigt diskuteras är hur svensk golf ska hantera s.k. ”brevlådeklubbar” i framtiden. Idag är det tillsatt en grupp på riksnivå som ska ta fram ett förslag för detta som kommer att presenteras under 2024. 

Innan jag avslutar denna månads infobrev vil jag påminna er få, som ännu inte betalt er årsavgift eller er passiva avgift, att det är hög tid att göra så.
Ett sista påminnelsebrev är utsänt och det är min förhoppning är att vi i år inte ska behöva skicka uteblivna betalningar till inkasso. Vet du med dig att du inte betalt så åtgärda direkt. Vi bygger vår verksamhet på att alla betalar sin del. Kanske har du glömt att meddela att du inte tänker spela golf under året? Hör i så fall av dig till klubbens kansli om detta så blir du avförd från klubben och slipper påminnelser och kommande inkassobrev.

När jag ser ut genom fönstret i skrivande stund så skiner solen. Låt detta vara ett gott tecken på att våren är i antågande på riktigt.

Nu vill vi svinga klubban, komma ut i grönskan och njuta av det goda sällskap som bara golfare kan bidra med.    

Jag hoppas verkligen att vi ses på banan och på klubben inom kort.

Till dess,

Ta hand om er, lev väl och svinga lugnt!!

Hasse Lindegård,
Ordförande