Klubbchef till Örestads Golfklubb

Publicerat: 2023-11-03 10:35

Vi söker en klubbchef som vill ta Örestads GK in i framtiden som en modern och attraktiv klubb i ett expansivt område.

Klubbchef till Örestads Golfklubb
Är du en affärsdriven, utåtriktad, relationsskapande marknadsorienterad person? Är du en passionerad golfare som drivs av utveckling och som med ditt ledarskap leder ett framgångsrikt team?
Vi söker en klubbchef som vill ta Örestads GK in i framtiden som en modern och attraktiv klubb i ett expansivt område. Som klubbchef får du en roll med mycket variation och du får möjligheten att påverka klubbens framtid.


Om tjänsten
På Örestad är det klubbchefen som på daglig basis driver och utvecklar klubben med medlemmar, gäster och sponsorer i fokus. Tillsammans med banchef utvecklas hela anläggningen för att kunna möta krav från såväl dagens, som morgondagens golfare. Din roll innebär att klubben är ständigt tillgänglig och har en vilja till samtal och dialog med ett stort antal intressenter. Att kunna marknadsföra och presentera en attraktiv klubb är av stor vikt för att kunna öka kunskapen om Örestads samt att kunna öka attraktionsvärdet för alla golfare. Klubbchefen är klubbens ansikte utåt och som sådan kommer du att vara klubbens ambassadör samt representera klubben i officiella sammanhang (ofta tillsammans med klubbens ordförande). Du kommer även att ansvara för och leda kanslipersonal och att ha daglig kontakt med entreprenörer och banchef ingår även i denna tjänst.
Klubben har alldeles nyligen påbörjat ett ombyggnadsprojekt av träningsområdet. Det nya området omfattar en nybyggd studio och en ny driving range med Trackman. Detta projekt drivs f.n. av styrelsen men du kommer att vara väldigt involverad i slutfasen av projektet samt inte minst invigningen av detta nya område.


Ansvarsområden:
• Planera, leda, följa upp och utveckla verksamheten
• Banan leds av en banchef som rapporterar till styrelsen, men ett samarbete er emellan är av största vikt
• Personalansvar och personalledning för kanslipersonal (1 heltid, 1 säsongsmedarbetare, 2 semestermedarbetare)
• Kontaktansvar för klubbens entreprenörer (Pro och restauratörer)
• Styrelseordförande och klubbchef ansvarar för avtalsförhandlingar med entreprenörer
• Ansvarar för ekonomi (exkl. banan), styrning, budget och uppföljning. I dagsläget planeras en outsourcing av det dagliga ekonomiska arbetet.
• Kommunikation, sponsring, marknadsföring
• Tillsyn, förvaltning av klubbens fastigheter

Din roll som klubbchef innebär en viktig roll i att leda, fördela och inte minst motivera och stötta medarbetare, uppmuntra och bistå klubbens ideella medlemmar med råd samt att vara bollplank till våra kommittéordförande. Du har också ett kontinuerligt samarbete med styrelseordförande och i förekommande fall övriga styrelseledamöter. Det innebär förutom tät kontakt med personalen och entreprenörer även kontakter med förbund, samarbetspartners, sponsorer, näringsliv, revisor, bank och kommunen och andra myndigheter.

Du deltar i klubbens styrelsemöten som adjungerad där du och styrelseordförande har ansvaret för agendan.

Tjänsten innebär att du blir klubbchef och rapporterar till styrelsen.


Om Örestads Golfklubb
Örestads GK bildades 1986 och ligger i Lomma kommun, mellan Lomma och Bjärred, i området Habo Ljung.

Örestads GK är en medlemsägd klubb som erbjuder golfspel på alla nivåer.

Klubben har ca 2000 medlemmar, varav ca 400 juniorer. Vi är en av Skånes största klubbar avseende antal juniorer.

Tillgång till 45 hål av högsta klass med förmånliga bokningsregler för medlemmar. 

God tillgänglighet med en 18-hålsbana, en 9-hålsbana och en 18 hål korthålsbana (pay&play)

Stor och välskött driving range med 25 mattor varav 4st under tak med belysning och infravärme

Bra träningsområde med 2 puttinggreener och en pitchinggreen. Klubben har även 3 tränare, varav 2 är klubbens huvudtränare och på klubben finns även restaurang med tillhörande kiosk. Dessa verksamheter drivs på entreprenad.


2020 sattes en långtidsplan i verket som hittills inneburit nyrenoverade greener på samtliga 27 långhål. Installation av solceller och arbete med ny driving range har nyligen påbörjats.


I planen finns även att återigen starta shopverksamhet på klubben preliminärt under år 2025.


Klubben har en inriktning på att vara en familjeklubb där alla är välkomna. VI har en mycket stor juniorverksamhet som vi brinner väldigt mycket för. Öppenhet och kommunikation är viktiga ingredienser för det dagliga arbetet oavsett vem vi kommunicerar vi med.


Läs mer om klubben på orestadsgk.com


Vem är du!
För att lyckas i rollen som klubbchef har du erfarenhet av att leda personal och att leda en golfverksamhet. Du har ett situationsanpassat ledarskap som låter din personal arbeta under delegerat ansvar. Samarbete på alla nivåer är A och O för en professionell ledare. Du brinner för och har både förståelse för och kunskap om golf och dess verksamhet. Att ha erfarenhet av föreningsverksamhet är bra om du har men inget krav. Du har en god kunskap och förståelse för hantering av ekonomi och budgetarbete, vilket är av avgörande betydelse för klubbens långsiktiga utveckling och stabilitet. Att ha goda relationer och ett eget utvecklat nätverk är mycket viktigt för en golfklubb. Att kunna kommunicera, muntligt och skriftligt, med medlemmar, gäster, sponsorer och andra externa kontakter är nödvändigt för att lyckas i rollen som klubbchef. Du är serviceinriktad, tydlig när så behövs och diplomatisk om situationen kräver. Du har goda kunskaper i svenska och engelska samt en dokumenterad datorvana. Att du har körkort förutsätter vi. Erfarenhet av projektledning och förhandlingsvana är meriterande.

Välkommen med din ansökan!!


Ansökan
Ansökan med personligt brev och CV sker till ordförande Hans Lindegård på mail lindegard.hans@telia.com. För mer information kontakta Hans Lindegård på mobil 0705–380039 alt mail enligt ovan Sista ansökningsdag är den 30/11 men urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Anställningen har en provanställning på 6 månader. Tillträdesdag enligt överenskommelse.