Vår verksamhet

Juniorverksamheten Örestads GK 2024

Vi är till för våra juniorer, Glädje, Gemenskap och Golf för alla är vårt motto!

Vi har en stor juniorverksamhet på Örestads GK med målet att vår verksamhet ska bidra till att fler börjar spela golf och att de som kan golf utvecklas och blir bättre inom golfen. Med vår fina korthålsbana har vi en naturlig spelplats för våra juniorer vid tidig ålder. Läs vidare för mer information om vår träningsverksamhet för våra juniorer.

Knattegolf: Knattegolfen är för våra allra yngsta juniorer, 5-7 år gamla. Vi tränar i grupp 4 gånger med fokus på att ha roligt med golfen. 

Golfstart: Är du 8-21 år gammal och vill lära dig spela golf anmäler du dig till Golfkul. En kurs löper 4 tillfällen där du lär dig golfens grunder, och påbörjar din väg mot Grönt kort.

Grönt Kort: Är du 7-21 år och har nått en viss spelstandard och kan regler samt vet och etikett inom golfen kan du få hcp 54, vilket också kallas Grönt Kort. Vi har flera Grönt kort kurser under året

Breddträning: Är du 7-21 år och har ditt Grönt kort (hcp 54) kan du delta i vår Breddträning. Vi delar upp grupper på plats i ålderskategorier där vi utgår från 7-11 år och 12-21 år.

Tävlingsgrupp: Är du 13-21 år och har hcp lägre än 36 och spelar klubbtävlingar eller andra tävlingar kan du vara med i vår Tävlingsgrupp. Läs mer vad som ingår i träningspaketet på vår hemsida.

Läger: Under året har vi påskläger, sommarläger, höstlovsläger på hemmaplan för våra breddjuniorer. Ålder och hcp-indelning finns att läsa i separat anmälan till de olika tillfällena. 

Övriga aktiviteter: Under säsongen har vi tillfällen för dig att prova på golf med tränare, och det kan även arrangeras andra aktiviteter utöver vår löpande träning, tex enstaka aktiviteter för tjejer och killar i olika åldrar. Denna information finns då att hitta på hemsidan.  

Anmälan
Anmälan till de olika kurserna görs via Sportadmin som du hittar här

Våra tränare
Våra PGA-tränare Anders, Therése och Marie bedriver träningarna för våra juniorer, du kan läsa mer om dem här

 

Vid frågor som rör juniorträningen kontakta våra tränare Anders, Therese, eller Marie

Marie: marie@wennerstenfrom.com,Therese: tn@tngolfcoach.com, Anders: anders@orestadsgk.com