Matchligan 2024

Matchligan spelas som en cup över hela säsongen. Dvs så länge man vinner sin match så är man kvar i spelet och får möta vinnaren i den andra matchen.

Alla kan vara med för man spelar med hela sitt handicap.

Hur spelar man match?
Först måste man räkna ut handicapet. 
Man utgår ifrån erhållna slag.

Ex: Frida får 24 slag på 18 hål och möter Anna som får 20 slag. Alltså har Frida fyra slag mer än Anna. På de hålen som har hcp 1-4 får Frida ett slag mer än Anna. Så om Frida gör 6 i och Anna gör 5 i så har de delat hålet.

Sen då?
Varje hål spelas för sig. Den som vinner hålet får ett poäng oavsett hur många slag man vinner med. Man säger då att man är 1 upp. Får man samma antal slag efter man dragit av ev extra slag så delar man hålet och ingen får poäng.

Om man är lika efter 18 hål då?
Då går man vidare och spelar sudden death. Dvs man spelar tills någon vinner ett hål.

Hur skriver man resultatet?
Man räknar alltid hur många poäng man är upp eller ner. T ex om jag har vunnit de två första hålen och förlorat hål 3, då är jag 1 upp och min motståndare är 1 ner. 

En match kan ta slut innan man spelat 18 hål. Om jag är 3 upp när det är 2 hål kvar att spela så är matchen slut och man skriver 3-2, man är 3 upp och har 2 hål kvar att spela.

Vad gör man efter man vunnit en match?
Resultatet skrivs in på spelschemat i damernas omklädningsrum.

Vem tar kontakt inför varje match?
Översta namnet på listan är ansvarig för att kontakt tas inför varje match.
Viktigt att matchen spelas inom angiven tid enligt spelschemat.
Om inte matchen är spelad lottas resultatet direkt efter utgången tid.

Varför är det så kul att spela match?
Man spelar alltid hål för hål. Skulle jag göra bort mig totalt på ett hål så gör det inte så mycket. Jag kan glömma och gå vidare. Ställningen i en match kan snabbt skifta och det är nästan alltid väldigt spännande.

Man träffar nya tjejer som man aldrig spelat med förut och det är lika roligt att spela mot någon som har högre hcp som någon som har lägre hcp. Man bestämmer själv tillsammans med motståndaren när man ska spela. Tag gärna hänsyn till den som förvärvsarbetar och låt henne föreslå datum för spel.

Hur anmäler jag mig?
Till kansliet. Senaste anmälningsdag är den 2 maj. Startavgift 50:-. Två lika stora klasser, klass A och B. Vid för få anmälda kan antal klasser förändras. 

Tävlingsledare: Eva Särbring, tfn nr 0734-057374.   

Vänta inte!  Anmäl er till säsongens roligaste tävlingsform!