Women´s PGA Cup 2022

Publicerat: 2022-11-01 15:31 - Skrivet av Marie Andersson

Vilken fantastisk vecka! igår kom jag hem från New Mexico där Women´s PGA Cup spelades. Women´s PGA Cup är den kvinnliga tränarkårens motsvarighet till Solheim Cup, och det var en otrolig ära att få vara en av fem spelare från Svenska PGA.

Det är en tävling som inte bara fokuserar på resultat utan även på att bygga broar inom golfen mellan olika länder och kontinenter. I år medverkade 6 länder; USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Sydafrika och Sverige.

Det var ett fantastiskt arrangemang, allt från bemötandet i hotellet och på banan till arrangemanget av själva tävlingen. På invigningen spelades alla nationalsånger och på första tee blev vi alla presenterade, det var mäktigt och fick pulsen att öka. Banan vi spelade på heter Twin Warrior Golf Club och den bjöd på en utmanande layout med fantastiska greener som var både snabba och ondulerade. Dessutom fick vi besök både av en Rattlesnake och Coyote. Klicka här för att se våra resultat.

Med nya erfarenheter och vänskaper världen över känner jag mig glad, stolt och tacksam att ha fått vara en del av Sveriges lag. Nu tar vi sikte på att kvala in även till nästa upplagan som spelas om två år!

Tusen tack för alla hejarop, jag har verkligen känt ert stöd i ryggen!

//Therése