Ordförande har ordet mars 2024

Publicerat: 2024-03-19 13:14 - Skrivet av Marie Andersson

Äntligen ser vi säsongsöppningen i horisonten. Vädret har tyvärr spelat oss många spratt, men nu är vi endast någon vecka bort tills vi är i full gång igen.

Bästa medlemmar!

Äntligen ser vi säsongsöppningen i horisonten. Vädret har tyvärr spelat oss många spratt, men nu är vi endast någon vecka bort tills vi är i full gång igen.  Korthålsbanan är öppen sedan en tid tillbaka, och till påsk ska Norberg Open genomföras så om väderleksprognosen håller ska påskveckan kunna erbjuda spel på alla slingor. Håll utkik på vår hemsida för mer detaljerad information.

Gällande den gamla rangen kommer vi att lägga ut ytterligare mattor, bollmaskinen i full gång och naturligtvis ha vår upplockning med traktor fungerande igen. Då vi lägger ut mattor framför ordinarie range är slag över 200 meter ej tillåtna. Detta måste respekteras då våra grannar inte vill ha bollar i sin trädgård. De nya priserna för uttag av bollar i hink kommer att gälla först när den vår nya range invigs. Nya priser på årskort gäller dock redan nu. Vi kommer även att se till att ha nya bollar då den nya rangen invigs.

Jag vill uppmana er att komma och titta på elitjuniorerna som spelar Norberg den 1:e april. Tävlingen är fulltecknad sedan länge och då det är årets första elittävling och suget efter tävling är stort, kommer det att erbjudas många duktiga spelare med, förhoppningsvis, goda resultat.

Arbetet med vår nya range pågår för fullt. Taklagsfest genomfördes den 11 mars så nu är vi ännu ett steg närmare invigningen den 25/5. Det kommer att ske mycket denna dag och vi kommer att behöva många som hjälper till att få denna dag att bli något att komma ihåg. Håll utkik efter uppmaning att hjälpa till och program för invigningen.

Den gångna veckan har våra två nya medarbetare börjat på Örestad. Theo Ståhl möter ni, sedan den 11/3, i receptionen under hela säsongen och vår nya klubbchef, Peter ”Svalle” Svallin, började 14/3. Dessa båda herrar behöver naturligtvis lite tid att sätta sig in i vår verksamhet, men vi är väldigt glada att ha er båda på plats.
Under de kommande veckorna kommer ni alla att, på olika sätt, få tillfället att lära känna både Peter och Theo. Utöver dessa båda herrar finns, sedan många år, Marie på kansliet.

På banan har det också skett några förändringar. Anders Strömberg, har börjat som allt-i-allo runt klubbhus och driving range. Anders, som tidigare arbetet på banan, kommer bland mycket annat att se till att vi har snyggt runt range och klubbhus samt att vi har bollar i bollmaskinen. Ny medarbetare på banan är Paul Ström.
Välkomna till era nya uppdrag på Örestad!!

Arbetet på banan har varit intensivt den senaste tiden. Rensningsarbete för olika dräneringsledningar, ny dränering vid korthål 15, komplettering av fairwaybevattning på korthål och uppdatering av maskinpark.

Vidare undersöker vi möjligheten att uppdatera tidsvisning utomhus. Ett byte och ny placering av klock-/or är målet.

Aktiviteterna på klubben börjar sakta, men säkert komma i gång. I veckan är det vårmöte för herrar och damer.
Tävlingsprogrammet finns snart på hemsidan och den 18/4 har vi vårmöte och årsstämma för Habo Golf AB. Glöm inte att anmäla er via Min Golf. På dessa båda möten kommer info om bland annat årsbokslut, rangens fortskridande, presentation av Svalle. Kom laddade med frågor och idéer om allt möjligt för klubbens verksamhet.    

Det fortsätter att komma in bidragsgivare till en eventuell bro vid gul 4:a, vilket vi är oerhört tacksamma för. I dagsläget har vi fått in 64 000. Tack för alla bidrag!!
Vi är på god väg, men vi är i behov av ytterligare sponsring innan klubben kan gå in med hälften av den totala kostnaden på 300 000 kr. Om intresse för sponsring fortfarande finns, ber jag er maila
lindegard.hans@telia.com om bidrag på 1000: - eller mer om så är möjligt.   

Medlemsinbetalningar har med vårt nya betalsystem via Min golf har, som jag tidigare nämnt, fungerat tillfredsställande. Det är, per 11/3, dock fortfarande knappt 300 medlemmar i olika kategorier som ännu inte betalt sin medlems- och årsavgift. Detta motsvarar en summa på ca 1,5 miljoner, vilket vi naturligtvis är i stort behov av för att kunna genomföra de aktiviteter som planeras för säsongen 2024. Jag ber er som ännu inte betalt er avgift att göra detta så snart som möjligt. Hör gärna av er till klubben om du har några frågor om betalningen.             

Kära vänner,

Snart är, som sagt, väntan över. Nu är det dags att svinga klubban igen och njuta av spelet, naturen och det goda sällskapet på Örestad.

Jag hoppas att vi snart ses på Örestads olika slingor

Till dess, ta hand om er och lev väl.

Hasse Lindegård,
Ordförande