Ordförande har ordet januari 2024

Publicerat: 2024-01-18 18:58 - Skrivet av Marie Andersson

Bästa medlemmar! Så var det hastigt och lustigt år 2024. Ett år som börjat ovanligt kallt och ruggigt plus en hel del snö...

Bästa medlemmar!

Så var det hastigt och lustigt år 2024. Ett år som börjat ovanligt kallt och ruggigt plus en hel del snö, vilket gör att det känns som vi är rätt långt borta från någon form av golfspel på vår bana.
Helgerna var förhoppningsvis så bra som ni alla förväntade er, vilket gör att vi sakta men säkert kan återgå till den någorlunda vanliga vardagslunken.

På Örestads Gk har vi ett fantastiskt spännande år framför oss med nya satsningar på vår anläggning och en ny ledning.

Låt mig börja med att få hälsa vår nye klubbchef, Peter ”Svalle” Svallin välkommen till Örestad. Efter en intensiv period av ansökningar, 2 intervjuomgångar, referenstagning och, inte minst, slutförhandling har vi kommit fram till att Peter ska börja hos oss. Det är ett aktat namn i golfbranschen och med den erfarenhet och gedigna bakgrund Peter har kommer det att bli en stor tillgång för verksamhet. Mer information om Peter finns på vår hemsida. https://www.orestadsgk.com/
För närvarande är det inte klart när Peter kan börja, men diskussioner pågår och information om startdatum återkommer jag till så snart som möjligt.

Så här i början av året pågår även rekrytering av en receptionist för årets säsong, vilket vi hoppas kunna ha klart inom den närmaste månaden. En medarbetare ni kommer att möte i klubbhuset från mitten på mars.
Jag vill också passa på att dementera ALLA rykten om att detta innebär en ersättare till Marie. Marie har varit i klubben i över 30 år och med den erfarenhet och kunskap hon har vill vi inget hellre att hon är kvar hos oss många år framöver.   

När det gäller personal på och runt banan/anläggningen kommer Anders Strömberg att flytta från banan till positionen som vaktmästare/allt-i-allo under perioden 1/3 till 31/10. Anders kommer att arbeta med uppgifter runt klubbhuset och övningsområdet inklusive vår nya Driving Range. Välkommen i din nya roll, Anders!!

Till följd av denna förändring arbetar vår banchef med att hitta en ersättare på banan.

Innan säsongens spel börjar på riktigt krävs mycket planering, vilket är fallet även i år. Som alla naturligtvis märkt är det dags att betala våra års- och medlemsavgifter under januari månad. Vi har i år valt att få in betalningar via Min Golf för att effektivisera arbetet och därmed minska våra administrativa kostnader. Tack alla som betalt i förtid!!

En hel del av vårt arbete handlar fortfarande om år 2023, då årsbokslut skall upprättas. Som vanligt förväntar vi oss att ha ett bokslut klart första halvan av mars. Första preliminära siffrorna pekar på att vi kommer att nå ett bättre resultat än budget. Det är vår förhoppning att detta stämmer även efter ytterligare arbete under kommande månader.

Tävlingsprogrammet är så gott som klart, men ännu återstår några detaljer. Som tidigare nämnts blir golfveckan i år vecka 30, dvs 21/7 till 26/7. Att KM återkommer är också klappat och klart. Hav förtröstan, snart kommer hela tävlingsprogrammet att kunna presenteras.

Våra tränare, Anders och Therése, kommer att leda juniorkommittén och uppläggning för träning och spel för våra juniorer. Denna planering är i full gång, liksom planering träningsupplägg för alla oss andra.
Det finns idag möjlighet för såväl juniorer, som seniorer att delta i inomhusträning på Toftanäs. Se hemsidan för mer info.

Efter diskussioner med våra restauratörer kommer det att komma nya idéer från deras sida.  Vi är ännu inte helt klara med programmet, men förändringar på helgerna och under högsäsong kommer nya tankar gällande vilka rätter som ska erbjudas samt nya aktiviteter.

Positiva signaler kommer även från våra sponsorer där nivån för närvarande är den samma som föregående år. Detta trots det tuffare ekonomiska läget i Sverige, vilket är väldigt roligt att kunna konstatera.

Jag vill tacka er, ca 50 medlemmar, som hörsammat vår önskan om sponsorhjälp för byggandet av en bro vid gul 4. Vi har nått en tredjedel av sponsormålet så vi är på god väg. Målet för att starta projektet är 150,000 kr, så vi hoppas att vi har fler givmilda sponsorer. Kontakta mig på lindegard.hans@telia.com om intresse finns. Jag samlar alla intressenter och återkommer när målet är nått. Stort TACK på förhand.

Sist men inte minst är vårt stora projekt med studio, driving range och Trackman i full gång. Just nu är planen att vi ska ha vårt nya område klart i mitten på maj och att invigning ska kunna ske under månadsskiftet maj/juni.

Många av er har frågat hur det blir med priser på bollar och kommer vi att ha årskort under 2024 och jag kan meddela att årskort kommer och att priserna börjar ta form. Under styrelsemöte i februari skall beslut tas om priser på enskilda uttag, årskort och när de nya priserna ska börja gälla.

När jag tittar nu ut genom mitt kontorsfönster känns golfen väldigt långt bort och tankarna går mest mot att åka skidor, men eftersom vi bor i södra delen av landet kan vi bara hoppas att plusgraderna ligger runt hörnet så att det vita täcket försvinner snart. Jag, och många med mig, saknar golfspelet!!

Vi får tillsammans tänka positivt så blir det en bra senvinter med påföljande vår så att vi kan spela golf snart igen.

Till dess, ta hand om er och träna väl inför den kommande säsongen

Hasse Lindegård,
Ordförande