Kommittéer

SGF Senior Tour H30 

Vårens första tävling nere på Bedinge GK den 25-26 april blev en mycket bra start för säsongen.Efter de 36 första hålen låg jag +3 och på en delad 10:e plats. Mitt mål på sista varvet var att försöka att spurta ifatt ledarna och ta in några placeringar. Med 2 raka birdies på 1:an och 2:an kändes det som om att jag skulle kunna klättra några placeringar.-2 efter 9 hål blev sedan -3 med en birdie på 11:an. Tyvärr blev det koppsnurr ur på 12:an för birdie. Efter det tappade jag lite fokus och vips kom det några snabba bogeys på vägen hem och det blev återigen en runda på par. Men jag lyckades avancera i startfältet och tog många sköna poäng och en klart godkänd 4:e plats med ronderna 70,73,70 totalt 213.

 

Banans skick var mycket fint och greenerna snabba och jämna, funktionärerna tyckte dock att det saknades vind och det var kanske synd för då kanske det hade gått ännu bättre. Nya tag i Borås den 16-17 maj då är det premiär för SGF Senior Tour H45.

Stefan Nilsson

Tävlingsnytt (2015)

Här kommer nyheter och resultat läggas upp så vi kan följa våra spelare på sina respektive tourer.

 


SGF Seniortouren H45 Skogaby och slutresultat 2015

Då var årets sista tävling spelad och förutsättningarna var glasklara. Bra spel skulle garantera en EM plats nästa år. Men tyvärr så blev det inte så. Efter första varvets kämpade var det en trippel på 17:e hålet som ställde till det. Tillslut blev det +5 första varvet och det kändes inte helt kört men en rejäl uppförsbacke. Andra varvet inleddes lite bättre men efter 9 hål var det  många korta puttar som var missade. Greenerna var snabba och tuffa så det var nästan skönt att det började regna de sista 9 hålen. Men det var som förgjort och det blev ytterligare missade puttar och inget vidare spel i regnet och den hårda vinden. +8 och totalt +13 årets sämsta resultat.

Detta gjorde att jag blev 4:a totalt på årsrankingen och det innebär att jag får följa med på landslagets träningsläger i vår. Eventuellt kan det bli något landslagsuppdrag också. Inför nästa år kommer klasserna att ändras så att det blir H30,H40 och H50 så det ska bli spännande och se hur tävlingarna kommer att se ut då min huvudtour kommer att vara H40. Summerar jag premiär säsongen på H45 så är jag mycket nöjd med mitt spel dock har de sista tävlingarna inte varit så bra som jag velat, lite beroende på en värkande arm som jag måste kolla upp. Man blir inte yngre men man får massor av erfarenheter och lär sig något nytt varje tävling.

/Stefan

SGF Senior Tour H45 Haninge GK

Då var touren igång igen efter SM och det var skönt att få komma ut och tävla igen. Spelet var fantastiskt det första varvet och jag var -3 efter 15 hål. Men som alla vet så är det ju 18 hål som gäller och efter mina 2 dubblar på de 3 sista hålen var det +1 och en delad 13:e plats istället för en topp placering.

Andra varvet så var det revansch som gällde och att jag skulle klara av de 3 sista hålen utan dubblar... Efter -1 de första 9 så såg det bra ut. Men efter några treputtar så var jag på par efter 15 och dax för de sista hålen. Men min puttning var inte den bästa på de stenhårda snabba greenerna utan det blev 3 raka bogeys och +3 för varvet och +4 totalt. Det gjorde att jag blev 11:a och var 5 slag i från särspelet som vanns av Tord Nilsson från Kungsbacka.

Sista tävlingen på Touren är i Skogaby i september och då skall det avgöras vem som vinner rankingen och får spela EM nästa år och representera Amatörlandslaget H45. Aktuell ställning 2015 ser ut så här:


 Nu laddas det för KM i helgen och det ska bli kul att få spela hemma på Örestad.

/Stefan

SGF Senior Tour H45 SM

Vara Bjertorps GK, stod som arrangör för SM i år som ligger i Västergötland. Många ville vara med nästan 180 anmälda, men bara 156 fick spela. Efter 2 dagars spel så var det cut (18+18) och de 75 bästa gick vidare till sista varvet.

Mitt första varv blev en mardröm med en trippel på hål 1 och en snabb bogey på hål 2....Men sen började jag att spela bättre, kom in på 75 (+3) efter första rundan. Dag 2 var det spel på morgonen och då blev det 72 slag med stabilt spel och totalt 147 slag och klarad cut. Jag låg på en delad 8:e placering och det kändes som att jag hade lite chans inför sista varvet. Det var mycket jämnt i toppen, ledaren hade 141 (-3) och tvåan 142 (-2) sen några på 146 slag.

En bra start på sista varvet med -1 efter 2 hål kändes inspirerande. Men sen kom det några onödiga bogeys efter en flyer och pluggad boll i bunkern så att det blev snabbt +2 efter 9 hål. De sista 9 hålen var det inga birdies i sikte utan istället kom en bogey och 75 slag var ett faktum och totalt 222 slag.

Ledarbollen hade det också tungt, ingen höll, istället vann Steven Mathson från Saxå på - 215 slag (-1) Min placering blev tillslut en blygsam delad 18:e plats. Men det var jämnt så 4 slag bättre hade varit en 4:e plats.

Istället så fick jag glädja mig till att vinna SM i lag (bästa distrikt - Skåne) tillsammans med Jonas Blomberg och Michel Färlin från Barsebäcks GK. Nya tag i Haninge i augusti då H-45 Touren rullar vidare.

/StefanSGF Senior Tour H45 #2

Då var andra omgången genomförd på Jönköping GK.
Ny bra tävling och ytterligare ett fall framåt, plats 2 med (73+71) 144 slag och bara ett slag från särspel!

Efter en trevande start på första ronden med många skav och ingen vidare bollträff, blev det ändå ett bra resultat, endast 3 slag efter ledarna. Sista varvet var stabilt efter mycket bra puttning på de snabba fina greenerna. Tyvärr blev det en bogey för mig på sista hålet och då hemmaspelaren Ulrik spurtade med 3 raka birdies vann han på 143 slag. Så det var bara att lyfta på hatten och gratulera! Jag får ta nya tag på SM i Juli.
/Stefan

SGF Senior Tour H30

Vårens första tävling nere på Bedinge GK den 25-26 april blev en mycket bra start för säsongen. Efter de 36 första hålen låg jag +3 och på en delad 10:e plats. Mitt mål på sista varvet var att försöka att spurta ifatt ledarna och ta in några placeringar.
Med 2 raka birdies på 1:an och 2:an kändes det som om att jag skulle kunna klättra några placeringar. -2 efter 9 hål blev sedan -3 med en birdie på 11:an. Tyvärr blev det koppsnurr ur på 12:an för birdie. Efter det tappade jag lite fokus och vips kom det några snabba bogeys på vägen hem och det blev återigen en runda på par. Men jag lyckades avancera i startfältet och tog många sköna poäng och en klart godkänd 4:e plats med ronderna 70,73 & 70 totalt 213 (+3).

Banans skick var mycket fin och greenerna snabba och jämna, funktionärerna tyckte dock att det saknades vind och det var kanske synd för då kanske det hade gått ännu bättre. 

Nya tag i Borås den 16-17 maj då är det premiär för SGF Senior Tour H45.

/Stefan 

SGF Senior Tour H45 

Borås och Hulta delade på värdskapet och det blev en härlig premiärtävling. På Borås GK regnade det och var mycket blött men det hindrade inte mig från att göra HIO på hål 5 och en bogeyfri runda för totalt 69 slag (-3). Det innebar spel i ledarbollen på söndagens spel på Hulta. Med snabba greener och och hårda vindar var det tufft att följa upp lördagens fina rond. Det blev tyvärr en del 3 puttar och fokuset var inte riktigt där, så det blev 78 slag. Med ronderna 69 & 78 blev det totalt 147 (+3) och en delad 3:e plats. Det innebar nya fina poäng och ett nytt smeknamn.
HIO mannen, då jag gjorde HIO sista deltävlingen på Båstad H35 i fjol :)

/Stefan