Ordförande har ordet oktober 2022

Publicerat: 2022-10-18 - 11:07 - Skrivet av Niklas Karlsson

Ordförande skriver om våra duktiga juniorer som vann finalen i matchligan, damerna som vann Skåneserien, distriksmästare H50 i klubben, ny hyresgäst från 1/1-23 och det allmänna läget för klubben och dess framtid.

Ordförande har ordet   

Bästa medlemmar!

Nu börjar årets golfsäsong lida mot sitt slut, vilket innebär både en reflektion av säsongen som gått och den nya säsongen som ligger framför oss. Våra banor bjuder fortfarande på fin kvalitet så ta gärna tillfället i akt att njuta av en fin dag på Örestad. Alla banor är naturligtvis öppna men under oktober månad kommer vi att övergå från grästee`s på korthålsbanan till befintliga plattor med konstgräs. Allt i akt och mening att låta det väl nyttjade normala tee’s få vila under vintern. 

Ett stort GRATTIS till våra duktiga juniorer i Örestad Lag 2 som vann finalen i matchligan. I finalen spelade Arvid Pålsson, Ian Marsch, Ville Nilsson och Emil Spansk, men under året har även Jacob Klingspor, Amanda Skepo, Anton Björklund och Alva Björklund. Bra spelat allihop!!

Under året har många från Örestad spelat seriespel och jag vill rikta ett tack för alla som representerar vår klubb.

Stort GRATTIS till damerna som vann Skåneserien i Foursome kategori 3.

Vi har även en distriktsmästare i H50 representerades Örestad vid namn Stefan Nilsson, stort GRATTIS.

På hemmaplan vann Patrik Larsson och Johnny Fridh (tävlingskommittén) årets styrelse- och kommittéutmaning. GRATTIS!!

Efter alla diskussioner och skrämselnyheter från omvärlden förstår jag om många frågar sig vad som händer på Örestad inför och under nästa säsong. Finns vi med samma goda kvalitet och positiva inriktning nästa säsong också?
Det går säkert rykten om både det ena och det andra men jag kan garantera er att vi mår bra som klubb och vi kommer oförtrutet vidare för att bli ännu bättre och att vi vakar över det ekonomiska utfallet så att vi inte överspenderar på något sätt. Det är en allmän sanning att man inte kan backa in i framtiden och det kommer vi definitivt inte att göra heller.

Elpriserna är ett elände för sig, vilket gör att vi arbetar med ett solcellsprojekt under ledning av Kåre Larsson. Ett förslag kommer på höstmöte och beslut om hur vi går vidare tas då.

Vi effektiviserar vår organisation på såväl banan, som den administrativa organisationen. Successionsordningen på banan är under planering, vi blir 2 personer på kansliet under vinterhalvåret. Förra året var vi 3 anställda. Vi pratar mycket med restaurangen om hur vi ska samarbeta nästa säsong, planerar för långsiktigt underhåll på våra fastigheter mm, mm. Och, inte minst, kommer klubben att förvalta vår fina bana under den kommande säsongen. Inga projekt som innebär inskränkningar av spel eller ökade kostnader utan det är den generella driften som skall göra banan ännu bättre. Vi kan verkligen se fram emot säsongsöppningen 2023 med alla greener renoverade och öppna och en korthålsbana med ytterligare några renoverade tee´s samt generell översyn av alla banor. 

Säkerheten är en oerhört viktig del av golfspelet och klubben ser väldigt allvarligt på att säkerheten upprätthålls. Just nu ser vi över om något på banan kan göras för att skapa ett ännu säkrare spel. Det är vår ambition att komma med några förslag på höstmötet som ni alla medlemmar kommer få rösta om. Inga större förändringar, men ack så viktiga. 

Inom styrelsen och klubbledning arbetar vi oförtrutet vidare med att ta fram en budget som kommer att presenteras på höstmötet. Vi har bara en ambition och det är att ge er medlemmar bästa möjliga valuta för era medlemsavgifter!! Vår verksamhet påverkas väldigt mycket vad som händer i omvärlden och om den nya regeringen kommer med olika åtgärder som gagnar vår klubb. Jag kan bara uppmana er alla att komma på höstmötet den 3/11 kl.19.00 på klubben. Det är där du kan göra din röst hörd.

För er som inte är redan vet kan jag berätta att det nu är helt klart att Skånes Golfförbund kommer att ha sitt kansli på Örestads GK. Senast den 1/1–2023 finns dom hos oss. Redan den 19/11 kommer vi ha höstmöte för Skånes Golfförbund på Örestad. Det känns både kul och hedrande att man väljer att sitta hos oss.

Avslutningsvis vill jag verkligen tacka alla er som arbetar i kommittéer, styrelsen och inte minst anställda för er insats under det gångna året. Det är med illa dold stolthet jag ser ert engagemang och vilja att arbeta för klubben. Det är alla vi tillsammans som skapar det goda anseendet, kvaliteteten och inte minst den goda sammanhållningen vi har. Inget är dock så bra så att det inte kan utvecklas så jag hoppas vi får glädjen att ha er alla kvar på era olika poster så att vi kan bli ännu bättre.

Jag önskar er alla en skön höst med några härliga höstrundor.

Väl mött på höstmötet den 3/11!!

Ha det gott och svinga lugnt.

Vi ses på klubben!

Hasse Lindegård,
Ordförande
lindegard.hans(at)telia.com