Ordförande har ordet juni 2022

Publicerat: 2022-06-16 - 11:06 - Skrivet av Niklas Karlsson

Ordförande berättar om de nyrenoverade greenerna, tävlingar, kommande golfvecka, Ett slag för Cancerfonden, utvecklingen av övningsområdet och gästspel.

Ordförande har ordet   

Bästa medlemmar!

Tänk, vi har en 18-hålsslinga med nyrenoverade greener!! Hur bra känns inte det? Jag har haft glädjen att under de senaste veckorna fått möjligheten att spela med såväl medlemmar, som gäster och intrycket är 100% positivt. Jag vill rikta ett speciellt tack till hela banpersonalen och alla andra som arbetat med renoveringen. Faktum är att hela banan håller väldigt hög kvalité med alla de åtgärder som genomförts och som fortsätter att genomföras. Vi har något att se fram emot fram mot hösten när även greenerna på gul slinga är klara.
Vi som medlemmar på Örestads Gk ska vara stolta över vår bana.

Låt mig passa på att informera om att det tar lite tid innan greenerna sätter sig, vilket gör att era slag mot green inte alltid reagerar som vi är vana vid. Hav dock förtröstan, vi är snart framme med det också.

Innan vi påbörjade renoveringen av gul slingas greener fick vi ytterligare ett HIO.

Ett stort GRATTIS till Andreas Heskebeck för ditt HIO på gul 2:a!!

Våra juniorer är oerhört aktiva med träning och tävling, vilket är väldigt kul att kunna konstatera. Oerhört glädjande att vi har så många juniorer. Eftersom det just är så många juniorer som spelar i många olika ligor och serier behöver vi hjälp med att ta hand om de olika lagen och inte minst att skjutsa spelarna till olika banor. Det behövs ingen tränings- eller coacherfarenhet för detta utan det handlar om att se till att ha hand om ett lag med bland annat att organisera transporter, finnas på plats under de olika matcherna och liknande. Vem som spelar var och i vilken match kommer våra pro´s att hjälpa er med.
All hjälp mottas med glädje av klubben, våra pro´s och inte minst juniorerna själva.
Kontakta kansliet på 040–410580 om ert intresse. Tack på förhand!!

2/6 spelade Jakob A E, Jakob K, Henrik och Elias match i bruttoligan. Väl kämpat i blåsten mot Sofiedal. Det blev en mycket knapp förlust men nästa gång är det er tur att vinna.
Ytterligare en match i bruttoligan gick av stapeln den 6/6 då Henrik, Elias, Ville och Ludvig spelade match mot Ljunghusen i bruttoligan. Våra killar kämpade väl men fick se sig besegrade av ett mycket tufft motstånd. Bra kämpat och lycka till i nästa match

Teen Cup klubbkval har också genomförts där vi gratulerar Emil Spansk, Elias Mårtensson och Ville Löwenhielm till vinster i respektive klass. Dessa 3 spelare går nu vidare till gruppkval tillsammans med Henrik Laursen-Jonasson och Jakob Klingspor. Gruppkvalet spelas i början på juli och vi önskar er alla 5 ett stort LYCKA TILL!!

Den 12/6 spelade våra juniorer även scramble-ligan på Eslövs GK. Örestads lag 1 med Ulrika, Lukas, Emanuel och Jakob slutade på 3:e plats och Örestad lag 2 med Filip, Algot, Anton och Morris kom på andra plats.

Verkligen bra spelat!!

För oss något äldre genomfördes den årligen återkommande ”Ett slag för cancerfonder”. En tävling där alla intäkter går oavkortat till Cancerfonden. I år har vi kunnat skicka ca 55 000 kr till fonden och det är med illa dold stolthet jag kan berätta att vi bidragit med 687 000 kr från de senaste 10 årens tävlingar. Tack alla deltagare och sponsorer!!
Ett stort GRATTIS till Bodil och Ulf Thorén som vann mixed-klassen samt Yan Leger och Johan Barwén som vann övrig-klassen.

Jag vill uppmana er att anmäla er till kommande tävlingar som kommer inom kort. 19/6 kommer Mixedslaget, den 24/6 är det dags för Gökottegolfen, 28/6 framtidslaget som arrangeras av juniorkommittén och sedan kommer Lomma-slaget den 3/7. Som vanligt har vi vår traditionella golfvecka vecka 29, dvs mellan den 17 och 22/7.
Veckan består av två singel-tävlingar, två par-tävlingar, en 4-manna scramble och en 2-manna scramble. Det är dessutom flera klasser de flesta av tävlingarna

Antalet platser är maximerat och brukar gå åt snabbt, så missa inte att anmäla dig på min golf eller via vår hemsida. Mer information om tävlingar kommer inom kort att finnas på hemsidan. Veckan kommer traditionsenligt att avslutas med en grillkväll (där prisutdelningen sker) som dessutom kommer att förgyllas med live musik

Som ni säkert sett har vi börjat med filminspelningar på hemsidan för att informera om vad som är på gång på klubben. Det kommer vi att göra alltmer framöver i akt och mening i att hålla er alla uppdaterade.
Om ni mot förmodan missat filmen med information om träningskortet-sommar så föreslår jag att ni tar igen det nästa gång ni besöker klubbens hemsida eller Facebook-sida. Att ta lektioner och träna med våra Pro gör att vi blir ännu bättre och kan njuta ännu mer av golfspelet.

När det gäller vår långtidsplan har vi nu lämnat in bidragsansökan och den har klarat första gallringen. Vi kommer att få slutligt besked om detta under hösten. Vi har stor tilltro till att detta kommer att ge oss möjligheten till att påbörja projektet enligt tidigare presenterade plan. Mer information kommer under våra informationsmöten som kommer under tidig höst. Inledande samtal om bygglov har också påbörjats med Lomma kommun och även där har vi fått positiva signaler. Just nu arbetas det med att upprätta detaljerade bygglovsritningar och underlag för offerter. Även dessa ligger enligt plan.

Under informationsmötet i höst kommer vi också att presentera det tidigare diskuterade förslaget om hålvärdar.

Jag vill tacka alla er som kommit med frågor och förslag av olika slag. Det är vi alla glada för då detta tyder på ett engagemang och en vilja att bidra till att behålla vår goda kvalitet och goda sammanhållning på klubben. Fortsätt mer än gärna med detta. Tro mig, vi tar gärna emot förslag på hur saker och ting kan göras på annat sätt än det vi tänker oss. Det är tillsammans vi kan utveckla vår klubb. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!!

Jag vill också informera kort om vår ekonomi så här långt. Medlemsantalet ser bra ut liksom sponsorläget. Vi kan inte förvänta oss att vi kommer att kunna hålla samma greenfee situation som de senaste två åren då pandemin gav golfen ett gott tillskott. Jämför vi oss med 2019 och vår budget är det ett bra läge men vi kommer att vara mycket uppmärksamma på vad som händer framåt om det skulle komma en nedgång. Idag finns ingen anledning till oro men att vara redo för eventuella försämringar är oerhört viktigt. Resandet har onekligen skjutit i höjden igen, vilket inverkar på greenfee. Kostnadsläget har sett bättre ut i Sverige men som sagt, just nu är vi i ett bra läge.

Det som, tyvärr, verkar vara lite mindre intressant i år är tävlingsdeltagandet. Jag hoppas att jag har fel i detta och ser fram emot att se er alla på golfveckans olika tävlingar (liksom andra tävlingar förstås).

Glöm inte heller grillkvällen som avslutar golfveckan den 22/7.

Nu har vi snart semestertider då vi kan njuta av ledighet och bara ha det gott.
Styrelsen tar en paus under juli månad men jag kommer att hålla er uppdaterade med eventuella nyheter även under juli.
 
Ta hand om er och lev väl, svinga lugnt och framför allt HA EN RIKTIGT SKÖN SOMMAR!

Vi ses på banan!

Hasse Lindegård,
Ordförande
lindegard.hans(at)telia.com