Ordförande har ordet juli 2022

Publicerat: 2022-07-26 - 12:00 - Skrivet av Niklas Karlsson

Ordförande berättar om golfveckan, positiva feedbacken på banan, vinst för damerna i div. 2, vinst för juniorer i PGA Junior ProAM och framtida tävlingar.

Ordförande har ordet   

Bästa medlemmar!

Wow, vilken golfvecka vi precis avslutat. 855 (2021 hade vi 850st) startande på 6 dagar är inget annat än imponerande!! I en tid utan restriktioner kan vi inte annat än att vara väldigt nöjda. Tack för att ni ville vara med och tävla under veckan.

Ett stort GRATTIS till alla vinnare under veckan:

Grand Opening:

Patrik Larsson
Ulf Thorén
Jan Eiman

Bästboll Länsförsäkringar Fastighetsförmedling:

Nora Marsch/Christer Marsch
Håkan Glantz/Kristofer Magneteg

Texas Scramble:

Annica Granström, Lars Wannerberg, Susanne Nilsson, Tommy Nilsson
Frida Hammarlund/Axel Blom/Fredrik Hersley/Marcus Hanholt

Fashionslaget – Marie Lindwall, Salong M och TMP

Marika Brahed
Lotta Eiman
Jakob Klingspor
Kenneth Gullberg

Golfresan on Tour:

Susanne Persson/Markus Asplund

Grand Finale by PRO´s:

Marianne Rosén/Stig Wessman
Marcus Jönsson/Stefan Perchun

Jag vill verkligen också rikta ett stort TACK till alla som hjälpt till under veckan. Utan en väldigt fin insats av er alla i tävlingskommittén, medlemskommittén, banarbetare, administrativ personal och alla sponsorer hade denna vecka inte kunnat genomföras.

Bland mycket positivt under veckan kan jag inte undanhålla er de många positiva kommentarer vi fått på vår fantastiska bana. Det har kommit från väldigt många håll och innehållit ord som otroligt bra, vilken enastående kvalité och en gång hörde jag till och med världsklass. Det känns väldigt bra att veta att alla satsningar som gjorts på banan burit frukt. All heder till alla i banpersonalen.

Under veckorna innan golfveckan har vi haft olika lag i spel i olika tävlingar. Våra duktiga damer spelade nationella serien division 2 södra med ett väldigt gott resultat som medförde att damerna flyttas upp till div 1.
De som spelade i damlaget var Therése Nilsson, Frida Hammarlund, Maja Milton, Marianne Henriksson, My Morén och Olivia Eliasson. Bra spelat och GRATTIS!!

Våra juniorer tillsammans med Anders Larsson vann distriktfinalen i PGA Junior ProAM. Spelande juniorer var Alva Björklund, Jakob Klingspor och Ville Nilsson. Väldigt bra spelat och lycka till i Sverigefinalen på Trelleborgs GK 8–10/8

Under augusti månad kommer det fler möjligheter till tävlingar på Örestad:

7/8 Venus möter Mars

13/8 KM

20/8 Golfhäftet Trophy

21/8 KM Korthål

28/8 Nationell damdag

Dessutom vill jag slå ett extra slag för Nattgolf den 19/8. Efter en måltid bestående av högrevsburgare med tillbehör och valfri dryck spelar vi 12 hål på korthålsbanan. Alla kommer att erhålla en självlysande boll (fler bollar finns till försäljning). Hela kalaset kostar 340 kr/pers. 

Ta chansen att prova på denna annorlunda och spännande tävling och anmäl er i restaurangen senast den 12/8. För att tävlingen skall genomföras behövs 36 deltagare och max antal är 48 spelare.

Under juli månad har vi en paus i styrelsearbetet (återupptas i början på augusti) men jag kan informera om att vi fortfarande arbetar med framtagande av underlag för bygglov och offerter för vårt nya övningsområde. Vi har gått förbi första steget när det gäller ansökan av bidrag från allmänna arvsfonden. 50% brukar sållas bort redan i första steget.

Renoveringen av våra greener på gul slinga fortskrider och vi tror på att vi kan öppna de nya greenerna i slutet av september/början oktober om allt fortskrider som de gör nu. Snart har vi alla slingor fullt tillgängliga igen. Detta är avsevärt snabbare än vi trodde då denna renovering planerades.

Ni har naturligtvis inte kunnat undvika att höra om den höga inflationen, höga drivmedelspriser och kommande högre räntor. Detta sammantaget gör att vi kommer att vara oerhört noga i våra kommande beslut gällande långtidsplan och övriga utvecklingsprojekt. Vi är väldigt måna om att utveckla klubben men vårt löfte till ALLA medlemmar är att det inte kommer att göras på bekostnad av vår för närvarande goda ekonomi och därmed vår positiva framtid.

Ha en fortsatt skön sommar.

Vi ses på banan!


Hasse Lindegård,
Ordförande
lindegard.hans(at)telia.com