Ordförande har ordet april 2022

Publicerat: 2022-04-28 - 12:00 - Skrivet av Niklas Karlsson

Ordförande Hasse Lindegård berättar om tävlingssäsongen är igång, vårårsmötet samt de omarbetade planerna för utveckling av övningsområdet.

Bästa medlemmar!

Så är då äntligen säsongen i gång på alla sätt och vis. Värmen kom till oss (även om den tog en paus några dagar) och golfspelandet ökar med stora steg. Även tävlingssäsongen har kommit i gång på allvar, vilket känns väldigt kul. För första gången på 3 säsonger har vi kunnat genomföra Norberg Open, där maxtaket på antalet deltagare fylldes väldigt snabbt. Jag vill rikta ett stort tack till alla som hjälpte till att genomföra tävlingen på ett lika bra sätt som vanligt. Väldigt bra PR för Örestads GK.

Damernas första tävling, Vårruset, gick av stapeln den 3 april och herrarnas Vårlax avklarades den 24/4. STORT GRATTIS till vinnarna Elin Hammarlund, Eva Särbring, Gudrun Christensen, Gärd Olsson i damtävlingen och Ulf Morén, Jan Peterzén resp. Kenneth Gullberg i herrtävlingen.

Nästa tävling är den 8/5 då den första singeltävlingen ingående i Örestads Champion spelas. Passa på att se hur bra er form är vid det tillfället.

Den 21/4 avhandlades Örestads vårmöte och Habo Golfs årsmöte. Ett möte som besöktes av 38 personer, något fler än det brukar vara men min önskan är naturligtvis att ännu fler deltar i kommande höst- och vårmöten.

Under mötet presenterade 2021 års resultat, vilket som nämnts i tidigare infobrev, vida överträffade budget och prognos. Andra punkter som togs upp var vår genomförda restaurangundersökning och den uppdaterade långtidsplanen där fokus låg på utveckling av vårt övningsområde.

Restaurangen har svarat på de önskemål som kom fram i medlemmarnas svar på klubbens frågor vilket bland annat innebär en utökning av rätter, möjlighet till vegetariska alternativ och en månatligt återkommande afterwork/aftergolf. Den första månadsaktiviteten går av stapeln den 6/5 kl. 18:00. Passa på att anmäla dig i restaurangen så ses vi där!!

Styrelsen presenterade en omarbetad plan för utveckling av övningsområdet som en del i vår ”Långtidsplan 2025”.
I korthet går denna del ut på att behålla nuvarande vagnbod samt att vi bygger en ny byggnad i förlängningen på denna vagnbod (på dagens s.k. knattebana). I den nya byggnaden kommer 20 nya utslagsplatser finnas där 10 kommer att ha ”Protracer”. Dessa utslagsplatser kommer att vara under tak. Vidare blir det en studio med 3 utslagsplatser, verkstad, utrymme för vinterträning och ett utökat golfbilsgarage.

Det innebär att nuvarande verkstad flyttar från gamla vagnboden, vilket i sin tur innebär att vi kan utöka antalet vagnskåp. Då det är lång väntelista på vagnskåp är detta en väldigt efterlängtad utökning.

Det omarbetade förslaget är ca 30% billigare än förslaget som presenterades på höstmötet 2021.

Finansiering av övningsområdets utveckling skall finansieras av 60–65% i form av bidrag samt resterande del av lån. Kostnaden av lån kommer att täckas av ökade intäkter från arrende på studio samt ett ökat användande av våra nya utslagsplatser.

Tidplan för detta projekt är i korthet att vi nu påbörjar arbetet med bidragsansökan, bygglov och insamling av skarpa offerter. Vi räknar med att komma i gång med bygget i nov/dec 2022 och det ska var klart för öppning i juni 2023. Vår nuvarande driving range kommer att kunna användas under tiden som vi bygger det nya området.

Tilläggas kan att våra Pro kan ha en tillfällig shop i den nya byggnaden innan vi hittar dom exakta formerna för var vår kommande shop skall finnas.

Mötet godkände förslaget under förutsättning att bidragsansökan godkänns, vilket är ett krav som styrelsen också ställer för att kunna genomföra projektet. Klubbens ekonomi skall INTE äventyras!!

Vill ni veta mer i detalj finns såväl skiss på området, som mötesprotokoll på Örestads hemsida.

Vi har verkligen något väldigt bra att se fram emot inför säsongen 2023.

Som avslutning vill jag återigen informera, (får väldigt många frågor om detta) om att vi nu vet att senast 31/5 öppnas den blå slingan med våra nyrenoverade greener. Vädret avgör om det blir tidigare men det vet vi i nuläget väldigt lite om. Den 1/6 påbörjas renovering av den gula slingan och vid normalt sommarväder kan denna slinga förväntas öppna någon gång på senhösten

Vi ses på banan, på aftergolf den 6/5 och på svårslaget den 8/5

Ta hand om er och lev väl, svinga lugnt!!


Hasse Lindegård,
Ordförande
lindegard.hans(at)telia.com