Prova på golf

Testa att slå

Klubbor finns att låna hos oss om du vill prova att slå på driving rangen eller putta på vår puttinggreen, dessa hittar du inne vid receptionen.

Drivingrange
På drivingrangen slår du långa slag. För att slå där behöver du en pollett som du köper i receptionen för 20 kr/st. För varje pollett får du 26 bollar. När du slår på drivingrangen står du på en av mattorna och slår ut mot det stora fältet. En bollmaskin kommer och hämtar bollarna efteråt, de bollar du har slagit iväg låter du ligga ute på rangen. Det är strängt förbjudet att gå ut på rangen då det finns risk att man kan bli träffad av någon annans boll.

Putting-/chippinggreen
På putting-/chippinggreenen slår du små korta slag mot hålen på greenen. Greenen har kortare gräs än resten av banan, detta för att bollarna ska ha bra rull så att du kan få ner dem i hålet. Det är viktigt att du inte tar i för mycket utan har kontroll på din boll så att du inte träffar någon annan på greenen eller någon bil som står parkerad i närheten. Hålen på greenen har ömtåliga kanter så du ska inte stoppa ner klubban i hålet eller trampa på kanten.