Prova på golf

Hos oss kan du prova på golf både genom att slå ut slag på vår driving range, putta och chippa på vår putting/chippinggreen, samt spela på vår Pay & Play bana.


 


Testa att slå

Klubbor finns att låna hos oss om du vill prova att slå på driving rangen eller putta på vår puttinggreen, dessa hittar du inne vid receptionen.

Drivingrange
På drivingrangen slår du långa slag. För att slå där behöver du en pollett som du köper i receptionen för 20 kr/st. För varje pollett får du 26 bollar. När du slår på drivingrangen står du på en av mattorna och slår ut mot det stora fältet. En bollmaskin kommer och hämtar bollarna efteråt, de bollar du har slagit iväg låter du ligga ute på rangen. Det är strängt förbjudet att gå ut på rangen då det finns risk att man kan bli träffad av någon annans boll.

Putting-/chippinggreen
På putting-/chippinggreenen slår du små korta slag mot hålen på greenen. Greenen har kortare gräs än resten av banan, detta för att bollarna ska ha bra rull så att du kan få ner dem i hålet. Det är viktigt att du inte tar i för mycket utan har kontroll på din boll så att du inte träffar någon annan på greenen eller någon bil som står parkerad i närheten. Hålen på greenen har ömtåliga kanter så du ska inte stoppa ner klubban i hålet eller trampa på kanten.

 

 


Testa att spela korthålsbanan

Vill du ut och spela på vår Pay and Play bana, betalar du greenfee i receptionen, här hittar du prislistan. Vid första tee finns en bollränna, detta är ett kösystem ifall det är mycket folk som ska ut och spela, om där inte är någon annan är det bara att gå ut och spela.

Att tänka på

  • Det måste vara tomt på hålet innan du slår.
  • Om det kommer någon bakom dig som är snabbare än du själv, vänta på dem på nästa tee och släpp förbi dem.
  • Hålen startar på tee mellan teekulorna och slutar på green i hålet. Du tar ut flaggan när du puttar på green och sätter tillbaka flaggan när du är klar.
  • Kratta efter dig i bunkrar.

Utrustning
Om du inte har egna klubbor kan du hyra klubbor och bag hos oss när du spelar. Du kan välja mellan att hyra alla klubbor i en bag som kostar 180kr eller hyra hälften av klubborna som kostar 90 kr. När du spelar på korthålsbanan får ni lov att dela en bag på två personer.

Vi har även bollar till bra pris att köpa för spel på banan (12 bollar för 89 kr).