Norberg Open 2016

Årets startfält höll högsta klassen någonsin. Bland pojkarna fanns det 9 som hade plushandicap och det krävdes 2,9 för att komma med. Även i flickklassen hade vi 3 med plushandicap och högsta handicap var 3,4.

Trots att påsken låg väldigt tidigt i år hade vi vädergudarna på vår sida. Ingen nattfrost, ingen morgondimma och inget regn. Att det blåste rejält är bara som det skall vara på Örestads GK. 

Det finns utan tvivel många duktiga juniorer på andra sidan sundet och alla fyra platserna till JMI-finalen gick till Danmark. I flickklassen krävdes det särspel om den andra biljetten, men där var Cecilie Finne-Ipsen aningen bättre än Petronella Hjorth.

Första bollen startade kl. 07:30 men Christoffer Skårbring, Christian Hovstadius och Marcus Helligkilde var pigga och förväntansfulla trots den tidiga starten.Peter Nilsson går igenom förutsättningarna.


Johan Rosén slår ut från Röd 1.


Gustav Andersson drar på.


Full satsning av Martin Möller.


Greenerna var bra trots att det är mars månad.

Vinden såg till att flaggorna var väl sträckta.


Vinnare i flickklassen blev Marie-Louise Tömmerup,  Smørum Golfklub. Tävlingens mångårige sponsor, Lars Norberg (till vänster) och tävlingsledare Anders Davidsson flankerar.


Tvåa blev Cecilie Finne-Ibsen, Hjortespring Golfklub.


Trea blev Petronella Hjort, Malungs GK.

På grund av "teknisk uheld" har vi tyvärr inga bilder på pristagarna i pojkklassen.
Vinnare blev Victor H. Sidal Svendsen, Asserbo Golfklub
Tvåa blev Frederik Hedmark, Kolding Golfklub
Trea blev Peder Lehmann Brunnsjö, Ljunghusens GK

Helligkilde
Helligkilde