Träningen i Restaurangen är stängd för i år!

Vi tackar alla som har juniorer som har tagit chansen att träna sin sving

Med vänlig hälsning

Juniorkommittén

Se information från Skånes Golfförbund

Klicka på länken och se presentationen: sedan på Delta i evenemanget

https://fb.me/e/g2DG2zdCa

Träningen i Restaurangen

 Vi i Juniorkommittén har tyckt detta har varit ett mycket bra tillfälle att kunna träna swingen. 

Det är snart slut på denna inomhus träning för att restaurangen öppnar den 1 mars. De tillfällen som det finns möjlighet för Er juniorer att komma och träna grattis är nedan följande dagar. Boka ditt deltagande till Stefan Hanholt stefan.hanholt@moelven.se eller till Michael Pantzar mp570601@gmail.com. Det kan bara vara 4 juniorer som tränar samtidigt p.g.a Corona smittrisken.

Som vanligt stanna hemma om ni känner det minsta sjuk symtom. 

9  Februari mellan 17.00- 20.00

11 Februari mellan 17.00 - 20.00

16 Februari mellan 17.00 - 20.00

18 Februari mellan 17.00 - 20.00

Sista chansen blir den 23 Februari mellan 17.00 - 20.00 

Ombyggd restaurang 

Här kan man träna, vi tränar mellan 17.00 - 18.30 och 18.30-20.00 varje tisdag och torsdag fram till den 23 februari

Anmälan till mp570601@gmail.com eller stefan.hanholt@moelven.se Nyheter / Aktuellt


Här skriver vi lite om det som händer kring våra duktiga juniorer och vad som händer på och kring golfbanan.Det går bra att skicka in egna bilder, uppslag och info om man har varit med på något kul på tävling eller träning. Skicka det till info@orestadsgk.com.

2020

Andra omgången Scramble ligan korthålsbanan på Tomelilla GK 8 augusti 2020

Simon, Elias, Emanuel och Saga vann andra omgången av Scramble ligan med 27 slag (9 par) på Tomelilla GKs korthålsbana idag. 1 slag före två andra klubbar som kom på delad andra plats. Sista omgången spelas den 19/9 på Örestads GKs korthålsbana. Stort GRATTIS och bra spelat 👊☀️🏌️‍♀️🏌️.

Första omgången Scramble ligan 2020 den 19 juli på Söderslätts GKs korthålsbana

Elias, Emanuel, Henrik och Saga vann första omgången av Scramble ligan 2020 på Söderslätts GKs korthålsbana den 19 juli. Stort GRATTIS och bra spelat👊☀️🏌️‍♀️🏌️.

Lilla Skåne Mästerskapet 9 juli 2020 på Örestads GK

Elin, Henrik, Morris och Viktor med lagledare Katarina


Vi spelade 18 korthål och tävlade mot 9 andra lag. 


Örestad blev 3a och deltagarna fick pris från självaste Peter Hanson, professionell golfspelare. 


Lite uppdatering

Nu har tävlingssäsongen varit igång ett tag och vi har även avslutat vår fantastiska tävling "Framtidsslaget" där alla startavgifter och allt överskott från kiosken går direkt till juniorkommittén för att vidareutveckla våra juniorer på bästa sätt.

Lilla SM

Lilla SM (Skåne mästerskapen) för juniorer startade med 9 hål på korthålsbanan på Barsebäck. På sista hålet blev det extra pirrigt när Henrik Stenson följde varje slag som publik. Efter lunch blev det olika stationer med driver, chippning, bunkerslag och puttning. En rolig dag med nya golfkompisar från hela Skåne.

Framtidsslaget

Grattis till alla våra pristagare. Vissa köpte sig till ett lite bättre läge med hjälp av våra starka juniorer på banan.

Vinnare i A-klass

Mingel kring prisutdelning i A-klassen

Vinnarna i B-klassen

och övrig prisutdelning till B-klassen.

Tack till våra sponsorer, alla som deltog med gott humör och våra juniorer som var med hela dagen och hjälpte till. Vi hoppas vi ses igen nästa år.

/JK


Belysning och värme på Driving rangen

Nu är det på plats, tack vare en härlig inställning från klubbchef, banchef mm. har vi nu värme o belysning via timer i skjulet på Driving Rangen. Njut av lite värme på golfbanan mitt i vintern.

Dags att anmäla sig till Vinterträningen

Se mer information under Träning

Lyckad junioravslutning på Örestad

Ett härligt gäng juniorer (43 anmälda) spelade poäng bogey och scramble idag på korthåls- och 9-håls banan. Marie, Therese och junior kommittén Tack alla för ni kom! 


Miniligan på Flommen GK den 7/8

Det gick toppen! Örestad vann omgången! De spelade scramble från 150 pinnen på riktiga banan.

Några härliga bilder från omgången

 

Miniligan på Örestad

Mini-ligan 2018 

Mini-ligan omgång 2 spelades den 15/7 på Barsebäck. Vi hade 4 spelare från Örestad Alfred, Henrik, Isak och Max som deltog. Först var det närspel i form av olika stationer med puttning och chippning. Sedan 9 hål på Litorina korthålsbanan. 

Här har vi från vänster Max, Alfred, Henrik och Isak. 

Och här är alla deltagare från Flommen, Barsebäck och Örestad.

Tredje omgångenspelas på Flommen GK. Då kommer vi prel ha samma spelare med plus Ville. Linda & Daniel Bruhn är lagledare då. 
/Hälsningar Annika

Onsdagen den 27 juni startade årets upplaga av Mini-ligan. Ville Löwenhielm och 
Isak Bruhn deltog från Örestad. De kom på en hedrande andraplats efter Barsebäck. Flommen deltog också denna soliga dag. Vi tackar våra äldre juniorer som höll i tävlingen tillsammans med vår pro Marie. Nästa omgång sker på Barsebäck 15 juli. 


/Juniorkommitten

Juniorerna egna sponsortävling

Framtidsslaget är här!

Det handlar om en tävling där alla juniorer ställer upp och hjälper till. Tävlingen spelas som en partävling (2-manna scramble). Alla inkomster från tävlingen går direkt till juniorernas verksamhet. Än finns det möjlighet att sponsra med fina priser. Ta kontakt med juniorkommittén om du har möjlighet att vara sponsor. Mer information om tävling hittar du här.

Dags att beställa kläder

Vi har tillsammans med vår klädleverantör, Abacus, satt samman ett erbjudande av riktigt bra erbjudande av kläder till ett förmånligt pris för våra juniorer. Kläderna har också Örestads GK's logga så vi kan stolt visa upp dem både på träning och tävling. Vårens beställning behöver vara inne senast den 22 april för att beställas i denna omgången. Kläderna beställs i receptionen och betalas i förväg.

Här nedan ser ni erbjudandet. Juniorkläder är i storlek centilong och Tourkläder i S-XL

Kläder_Örestad_1803 _TOUR_DAM 2018 priser.pdf

Kläder_Örestad_1803_TOUR_HERR 2018 priser.pdf

Kläder_Örestad_1803_JUNIOR 2018 priser.pdf

Fritt spel för juniorer

Som juniormedlem i en skånsk golfklubb har du nu möjlighet att bjuda med en juniorkompis från en annan skånsk golfklubb och din kompis spelar fritt hos dig. Detta gäller alla dagar i veckan och obegränsat antal gånger.

Regler

 • Alla juniorer upp till och med 21 år, med handicap 36 eller lägre och med ett fullt betalande medlemskap i någon av de klubbar i distriktet som ingår i överenskommelsen har fritt spel hos varandra alla veckodagar, under hela säsongen med obegränsat antal rundor.
 • I övrigt gäller tidsbokning enligt respektive golfklubbs egna regler för greenfee spel.
 • Alltid anmäla sig i gästande klubbs reception för registrering som ordinarie greenfee gäst.
 • Vid spel när receptionen är stängd måste inskrivning i greenfeeboken ske.
 • Fritt spel gäller ej som greenfeeavgift vid klubb-, distrikts- och rikstävlingar.
 • Med fullt betalande medlemmar avses medlemmar, som efter erlagd årsavgift, får spela obegränsat på sin hemmaklubb utan någon extra betalning eller annan begränsning.
 • Tänk på att du är gäst på respektive klubb. Har du några frågor kan du alltid höra med din tränare eller receptionen på din klubb. Listan på vilka skånska golfklubbar som är med i detta samarbete hittar du här.

  Nu är träningsprogrammet för år 2018 upplagt

  Se vidare under Träning

  Dags att ta klivet från junior till senior

  Tack Henrik för en fantastisk tid som junior. Du har varit en stor förebild och alltid ställt upp för klubben och dina medspelare. Givetvis avslutade du med att bjuda in nuvarande juniorer i juniorserien och tränare till en oförglömlig tårta. Stort tack och lycka till som senior.

  Avslutning för alla juniorer

  Vi hade en fantastisk skara juniorer på vår avslutning och allas humör var på topp. Juniorkommittén tackar alla härliga juniorer för detta år och hoppas vi ses nästa år och ta gärna med någon kompis så blir vi ännu fler.

  Det spelades knattegolf, korthålsgolf och poängbogey på 9-hålsslingan.

  Här är lite bilder från dagen:

  Sista omgången av juniorserien avgjord

  Det blev ett mycket lyckat år för våra juniorer i juniorserien. Efter en stark avslutning tog vi hem en fjärdeplats i serien, precis utanför pallplats. Nedan är lite bilder från tävlingen.

  Andra omgången av Miniligan spelades på Landskrona GK söndagen den 18 juni. 

  Det var tävling på Landskrona GK. Scramble över 12 korthål och därefter korvgrillning och prisutdelning. Alla nöjda och glada med spel och kompisar. 

  Från vänster; Ludwig, Ville, Isak, Jakob och Simon. 

   

  Stolta andra pristagare Ville och Isak från Örestad!

   


  Lyckad premiär för Miniligan på Bosjökloster

  Allting gick bra och killarna hade en kul dag tillsammans.


  Jakob, Isak, Henrik, Elias, Simon och Ludwig bildade vårt juniorlag i årets första Miniligan på Bosjökloster GK. Killarna spelade puttävling, 5 hål bäst-boll på korthålsbana och 4 hål scramble på 18-hålsbana.


  Lyckliga vinnare från Örestad, Isak och Henrik på korthålsbanan. 

  Torsdagsgolfen

  Herman, Emelie, Elias, Axel och Agnes idag på torsdagsgolfen. Axel och Elias spelade blå 9-hålsslinga och Herman, Emelie och Agnes spelade korthålsbanan. 
  24 grader med svalkande vindar. 

  Juniorserien omgång 2

  Då var det dags att anta utmaningen på Åkagårdens GK. Det gick fantastiskt bra och med stabila resultat från alla blev det en fjärde plats och Örestad avancerade också en planering i totalen till just fjärde plats.

  Lasse Stenbergs Stipendium

  I lördags spelades Lasse Stenbergs minnestävling, från tävlingen delar familjen Stenberg ut ett stipendie till en junior i Örestads GK ålder 15-18 år.

  "Motiveringen är att Melissa under 2016 inte bara utvecklats och haft framgångar med sitt tävlande så till den grad att hon stod som slutsegrare i Rookietouren. Utan också för det engagemang och goda humör hon alltid uppvisar vid träningstillfällena. Dessutom ingår hon i gruppen som gick ledarskapskursen med mål att hålla i träningar med knattarna i klubben. Där har hon blivit väldigt uppskattad av barnen och någon att se upp till. I allt en värdig mottagare av stipendiet."

  Grattis Melissa och ett stort tack till familjen Stenberg som på detta sätt uppmärksammar juniorerna på Örestads golfklubb på ett mycket positivt sätt.

  Juniorserien omgång 1 2017 på Sölvesborgs GK

  Örestads juniorer gjorde en mycket stark insats och efter att allt var sammanräknat knep vi en femteplats av 12 lag.

  Från vänster: Fredrik Hersley, Henrik Löfqvist, Jacob Möller, Axel Blom, Marcus Hanholt, Melissa Engberg och Maja Milton.

  Resultat:

  Samarbete med Pro AM Golf i Malmö

  Förra året inledde Örestads GK ett nytt samarbete med Pro AM Golf i Malmö.

  Fredrik Harty driver Pro AM Golf i Malmö, förra året erbjöd Fredrik följande:

  Alla aktiva juniorer i klubben kan kostnadsfritt hämta 50 st bollar hos Fredrik.

  Perfekt att ha bagen full av bollar för träning så här tidigt på säsongen.

  ProAm Golf specialist på handbyggda klubbor och begagnade bollar av alla fabrikat.

  Klicka här för att komma till Fredriks hemsida: http://www.proam.se/Valkommen.html

  Adress: Föreningsgatan 65B i Malmö Tel: 040-230523

   

  Vi är fantastiskt tacksamma att Fredrik erbjuder samma även i år.

  Extra tillfällen med gratis prova-på-golf.

  Se under träning och "Gratis prova-på". Uppdaterad 2017-04-17

  Norberg Open

  Annandag påsk är det elittävling på Örestads GK. Vi har 4 fantastiska juniorer som är med, vi följer det med spänning. Hr någon lite bilder och text att dela med sig av efter dagen vore det toppen.

  Torsdagsgolf

  Vi drar igång torsdagsgolfen den 4 maj med en Grand Opening. Samling 17.30 och sedan går vi ut och spelar korthåls alt. 9-hålsbanan beroende på vad du känner för. Mer information kommer.

  Ny grupp för breddträning

  Tack vare mycket stort intresse har vi nu öppnat upp en grupp till för Breddträning 7-12 år. Gruppen tränar följande datum och tider:

   

  Sön 23/4 12.00-13.00

  Sön 30/4 12.00-13.00

  Sön   7/5 12.00-13.00

  Sön 14/5 12.00-13.00

  Sön 21/5 12.00-13.00

  Sön 28/5 16.00-17.00

   

  Vid anmälan: Maila Therése på tn@pgasweden.com och ange gruppen som Breddträning x1. Vi behöver följande information i en anmälan: Namn, Personnummer (10 siffror), kontaktuppgifter (telefonnummer och email).


  RySol Cup, 9 april

  Nu fick Örestads juniorer revansch på seniorerna!!!

  En förkrossande vinst med 12,5-11,5 tog juniorerna hem pokalen och har nu sin första inskription och är regerande mästare under hela säsongen. Till hösten kör vi igen. Som åskådare var detta en oerhört rafflande duell.
  Efter en något kylig förmiddag så står juniorerna på den strålande eftermiddagen som vinnare av vårens RySol Cup. 
  Det var en oerhört jämn kamp, 3-3 efter foursome, 7-5 efter bästboll och slutresultat 12,5 - 11,5!!
  Stort TACK för en rolig dag tillsammans, GRATTIS juniorer!!


  2017, nu drar vi igång

  Dags att plocka fram klubborna och putsa upp dem. Den 30 mars, klockan 18.00 har vi kick-off för alla juniorer på Örestads GK. Titta gärna vidare under träning och börja anmäla dig till årets alla träningar och aktiviteter. Vårens upplaga av RySol Cup närmar sig. Vi kan inte låta gubbarna och tanterna vinna denna gången. Ladda upp ordentligt så återkommer vi med datum.   

  19/10  RySol Cup på Svensk Golf

  Artikel från helgens arrangemang: 
  http://www.svenskgolf.se/artiklar/artiklar/20161019/ryder-cup-och-solheim-cup-i-samma-tavling

   

  16/10  RySol Cup

  Succé för vår nya tradition - Juniorerna möter Seniorerna. I full storm var vi 12 förväntansfulla juniorer som skulle möta lika många seniorer i matchspel, 9 hål foursome, 9 hål bästboll och avslutningsvis 9 hål singel. Vem skulle vinna? Vi använde oss av Gamebook så att vi kunde se hur matcherna gick online, det var mycket uppskattat. Till slut så blev det 14-10 till seniorerna efter en hård och tuff kamp i det mycket besvärliga vädret det var uppåt 15 m/s.  Vinnarna denna gång, nästa gång är det vi....

   

  10/10  Höstläger 31/10-2/11

  Årets träning för dig som är juniormedlem 7-21 år och har Grönt kort eller Officiellt hcp avslutas med 3 dagars höstlovsläger under höstlovet med PGA Pros Anders Larsson och Marie Wennersten-From.Vi kommer träna och spela med betoning på att spela på 9-hålsbanan. Måndag 31/10, Tisdag 1/11, Onsdag 2/11 Samtliga dagar kl. 10-13.

  Anmälan och mer info här

  Obs! max 48 deltagare, först till kvarn principen...


  3/10  Härlig avslutning !

  Korvgrillning,tävlingar prisutdelningar och massor av juniorer så kan vi summera årets avslutning. Vädret var inte det bästa men vi klarade oss med bara lite regn så vi kunde genomföra ytterligare en lyckad avslutning. Mickan och Anders hade sponsrat varsitt presentkort till vinnarna i 9 håls tävlingen och det var mycket uppskattat. 

  2/10  Inför säsongen 2017

  Här är informationen som vi delade ut på avslutningen. Titta gärna in på SkånesGolfförbund om de olika Tävlingarna/Tourerna för mer info

  Ladda ner dokumentet från avslutningen

  22/9  Avslutning för Juniorerna den 2/10

  Söndagen 2/10 har vi avslutning för Juniorkommitteén tillsammans med Anders och Marie en avslutningstävling för alla er som under året varit med på vinterträning, påskläger, breddträdning, grönt kortkurs, sommarläger, knatteträning, korthålsgolf, tjej- och killträning och tävlingsgrupp. Samling kl. 13.00 (viktigt att tiden hålls) med korvätning och lottning och spelet startar 13.30 så om du vill värma upp innan är det bäst att göra det innan kl. 13.00.

  Obs anmäler er  här och läs mer om dagen, välkomna !

   

  19/9  Resultatet för våra  juniorer i finalspel på Ljunghusen den 18/9

  De som spelade var Melissa Engberg, Fredrik Hartley, Marcus Hanholt, Axel Blom och Jacob Möller. Det var mycket bra resultat i klasserna. Melissa blev 4:a och Axel 5:a, Marcus 14:e Jacob 16:e och Fredrik blev 19:e. Resultatet för flickorna hittar ni här och pojkarnas resultat här . 

  Axel Blom blev även uttagen att spela med i Skånelaget mot Tyskland, STORT grattis ! 


  Axel 5:a och 5:a från vänster , stort grattis !

  Jacob & Melissa stort grattis till framgångarna i Rookietouren!