Lasse Stenbergs stipendium

 


Lasse Stenberg hade ett passionerat förhållande till golfen. Han började själv spela redan som 7-åring i Falsterbo och hade genom åren många fantastiska upplevelser med sin golf. Lasse dedicerade också sin tid och själ åt golfen och Örestads GK. Vi var många som följde med honom, ifrån julafton till midsommarafton, i ur och skur, över slätterna vid Örestad, flommarna på Falsterbonäset och hedlandskapen i Skottland. Att inspirera juniorer och ge dem verktyg att ta till sig möjligheterna med allt ifrån tävlingsspel och naturupplevelser till samvaron runt golfen, låg honom varmt om hjärtat.   

För att minnas och hedra Lasse samt det spel han älskade har vi skapat en fond i Lasses namn vars medel tilldelas unga, lovande och ambitiösa golftalanger på Örestads GK med passion för spelet.
 

Följande riktlinjer har familjen Stenberg satt för utdelande av stipendiet: 

Stipendiet ska tillfalla en junior i åldern 15-18 år (obs kan inte delas) som juniorkommittén nominerar i slutet av golfsäsongen som;
- brinner för golfen som helhet och visar stort engagemang för golf och för klubben 
- är en god kamrat i golfsammanhang 
- är flitig att träna och på olika sätt utvecklar sitt golfspel 

Stipendiet delas ut i samband med Lasses minnes tävling. Tillsammans med namnförslaget ska en skriftlig motivering följa.  Summan ska användas till golfupplevelse/något som kan utveckla pristagarens golfspel och ska i efterhand redovisas till tävlingsledningen för Lasses tävling. 

Stipendiat 2018: Axel Blom
Stipendiat 2017: Melissa Engberg 
Stipendiat 2016: Fredrik Hersley
Stipendiat 2014: Sofie Nilsson Heiskanen
Stipendiat 2013: Frida Heskebeck