Skyrup den 5/10-6/10

 

Herrkommitténs höstutflykt till Skyrups GK blev en blöt historia! Huruvida detta gällde även för aktiviteterna efter spelet på rummen eller i baren låter jag vara osagt, men det gällde i högsta grad för första dagens spel. Det regnade mer eller mindre hela eftermiddagen, varierande mellan dugg- och hällregn.

Vi var 26 tappra, som gav oss ut efter en god lunch i restaurangen. Vi spelade slaggolf såväl i lag som individuellt. Men dagens resultat kunde tyvärr inte ligga till grund för någon tävling, därtill var det för blött på banan; fairwayerna blev leriga och klafsiga och greenerna hade till slut stora pölar; oputtbara.

Till middagen hade vi dock torkat upp, åtminstone till det yttre. Middagen bestod av gravad lax till förrätt, följd av helstekt oxfilé med vinsås och rostade rotfrukter; både gott och rikligt! Som vanligt stod Sven N för underhållningen: först en inte alltför lätt frågesport, där Mikael G hade flest rätt och därefter mer eller vitsiga sånger på golftema till kända (nåja!) melodier.

Det regnade en stor del av natten också, vilket medförde att banan blev ofarbar med golfbil och att sex av oss tyvärr inte kunde spela dag två; snöpligt slut för dem. Vi andra kunde dock glädja oss med uppklarnande väder och en del sol, vilket gjorde att banan kunde visa upp sig från sin bästa sida, åtminstone visuellt.

Vi spelade återigen slaggolf i lag och individuellt och en del bra resultat kunde åstadkommas. Bäst individuellt var Mark, med 70 slag netto. På platserna efter honom kom Lars F (73), Jörgen H (74) och Per G (75). Mark vann också lagspelet, i sällskap av Michael G, Jörgen och Per med en snittscore på drygt 74 slag; strongt under de förutsättningarna!

Efter ännu en god lunch förrättades prisutdelning och eftersom vi inte delade ut några priser första dagen och två bollar försvann p.g.a. vätan, blev det ett rikligt prisbord: sex lagpriser till fem lag!

Vi vände hemåt med en känsla av att det var en tämligen lyckad utflykt till en fin anläggning med bekväma rum och ett bra kök, men att banan helst ska spelas under lite torrare perioder.

Vid pennan

Claes U