Ryder Cup mot Bokskogens GK - Resultat

Den 29/6 inleddes ett nytt samarbete med Bokskogens GK. Vi spelade ett Ryder Cup liknande spel över 18 hål. Spelformen är Matchspel 6 hål greensome, 6 hål bästboll och 6 hål singel.
Lagen bestod av 16 spelare från varje klubb med ålder över 60 och med hcp mellan 7 och 25.
Det var hög stämning och många glada skratt trots ett pressande väder parat med den extra nervspänning som det innebär att spela match. När krutröken hade lagt sig stod Bokskogens GK som segrare med 18-14 och får därmed nöjet att fixa vandringspriset. Revanschmötet spelas på Bokskogen den 14:e September. Vi återkommer med detaljer och inbjudan längre fram.

Detaljerat resultat finns här: Ryder Cup mot Bokskogen våromg 2021.pdf


Val av tee på Onsdagsgolfen

Vi vill påminner om att det är viktigt att välja tee när man anmäler sig till onsdagsgolf. Om man inte gör ett val väljer systemet standard tee som är gul tee. Om man sedan spelar från en annan tee under tävlingen blir man diskad för spel från fel tee. Tyvärr drabbades en spelare av detta under tävling den 9:e juni.


Onsdagsgolf blir tävling från den 2/6

Tävlingen ska spelas enligt ordinarie Regler för golfspel. För att en rond ska vara handicapgrundande – oavsett om det är en tävlings- eller sällskapsrond – måste den också spelas enligt ordinarie Regler för golfspel. 
De coronarelaterade undantagen till golfreglerna försvinner därmed från och med 1 juni.
 Det innebär att krattor ska tillbaka, ingen lägesförbättring i bunkrar, hålet får inte längre göras grundare, det är valfritt att ta ur flaggstången och resultathantering ska följa regel 3.3b. Detta betyder bland annat att spelare nu skall ha markör som intygar scoren.
Vi kommer att ha Scoring Area på andra våningen i klubbhuset. Normalt kommer den att vara bemannad och spelarna skall då läsa upp sin score för en tävlingsfunktionär, precis som vi gjorde under 2020.Kenneth Andersson angående Ryder Cup på Sjöbo GK

Jag har pratat med övriga i vår senior-kommitté, vår klubbchef samt läst det senaste från Svensk Golf och FHM. Det råder tävlingsförbud till den 23 maj i nuläget och tolkar man FHM riktlinjer, så ser de inte ut att lätta på dem i närtid. Så vi har beslutat att flytta vår hemmatävling i Ryder Cup från den 1 juni till den 17 augusti och hoppas att det då skall vara ett bättre vaccinationsläge och att riktlinjerna därmed medger att vi får tävla.