Onsdagsgolfen den 23/9

De spelare som betalade startavgift till den 23/9 och inte spelade har avgiften till godo vid spel den 30/9.
Spelar man inte då betalas avgiften tillbaka.

Rapport från Höstutflykten 2020

 

Herrkommittén genomförde sin årliga höstutflykt, detta onådens år endast som en endagsaktivitet. Måndagen 21 september for vi således till Romeleåsens GK, som mötte oss med en olycksbådande dimma. Men efter fika och information från Stefan Nilsson, vår tidigare receptionist, kunde vi planenligt gå ut i första boll klockan 9.

Dimman lättade snart och vi fick en härlig golfdag med milt väder, lite sol och vindstilla. Banan var i bra skick; endast fairways var på några ställen lite ovårdade. Greenerna var å andra sidan i mycket gott skick, men med onduleringar och snabbhet ganska svåra för oss Örestadare.

Åtta lag spelade slaggolf, både i lag och individuellt. Efter spel åt vi lunch i solen på uteserveringen och förrättade prisutdelning. Det var lättflytande och -druckna priser i fallande storlek, som traditionen bjuder, till de tre bästa i varje kategori. Bästa lag med 304 nettoslag tillsammans var lag 6, med Clas S, Nisse G, Rune J och Matts-Ola. Lag 3 med Kenneth G, Geije, "Blomman" och Doris, som fick tjänstgöra i ytterligare två bollar, kom på andra plats med 314 och på tredje, med 321 slag, kom lag 8 med Michael G, Bosse B, Kristian och Janne K. 

Sedan var det ganska tätt med lag 2 på 324, lag 4 på 325, lag 5 på 326 och lag 7 med 327 slag! Diskretionen förbjuder mig att nämna lag 1:s resultat ...

Individuellt segrade Thomas I med för dagen mycket goda 70 nettoslag, tätt följd av Nisse på 71 och Blomman med 73 slag. De belönades med prischeckar av olika valör.

Men dagens clou var förstås Nisses HIO på hål 12! Efter 41 års slit på banan kom det äntligen, det första HIO:t. Med tanke på förutsättningarna, ett både yttre och lätt inre dis, var det naturligtvis mycket strongt och fantastiskt roligt! Och naturligtvis vann han närmast-hål-tävlingen ...

Stort grattis till alla vinnare och stort tack till alla deltagare, som gjorde denna dag minnesvärd!

Vid pennan

Claes U