Aktuellt

2020-03-31:

Onsdagstävlingen igen

I och med att de blå och gula teekulorna inte är utsatta på rätt plats spelar vi onsdagstävlingen från röd tee tills vidare. Så fort de står rätt återgår vi till spel från alla 3, beroende på ålder. Resultat från röd tee ingår inte i årets Order of Merit, men prischeckar kommer att delas ut.

Läs gärna Svensk Golfförbundets senaste tillfälliga regler och råd för tävlingsspel här https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/tavlingsinformation/ och vad som gäller för Örestad GK här https://www.orestadsgk.com/nyheter/ArticleID/5591/Info

2020-03-24:

Onsdagstävlingar


Om vi inte får fler restriktioner kommer den första onsdagstävlingen att spelas den 1:e april med anmälning från 27:e mars. Den finns upplagd på Min Golf. 

De viktigaste ändringarna från förra året är följande:

- Vi spelar alla i samma klass. Den största anledning till detta är det nya Handicapsystemet. Det var svårt att veta i förväg vart vi skulle drar gränsen mellan A och B klass.

- Anmälningsavgiften höjs till 40 kronor för att underlätta kontant hantering - bara sedlar godtas.  Poäng fördelning och prislista har justerats. Lika mycket pengar som tidigare kommer att delas ut som prischeckar.

- För att det skall bli tävling behöver vi har minst 12 anmälda (tidigare hade vi ett minimum av 9 i varje klass). 

- Tänk också på att scorekorten skrivs ut kvällen innan tävlingen. Det betyder att den hcp som står på kortet kan vara fel, eftersom justeringar sker vid midnatt varje dag. Vet du med dig, att du spelat dagen innan och kanske ändrat ditt hcp: kolla handicapen direkt på morgonen innan tävlingen och ändra Exakt handicap och spelhandicap på kortet. Viktigast är hur som helst att skriva rätt brutto på varje hål. Ditt handicap justeras alltid i samband med scoreinmatningen. Det blir rätt resultat i slutändan.


2020-03-18

På grund av Corona krisen har vi känt oss tvungna att göra följande förändringar till våra planerade aktiviteter:

- Vårmötet är inställt

- Tävlingen Vårlaxen är inställd, men vi hoppas kunna ordna en liknande tävling senare på säsongen

- Vår utflykten är inställd 

Dessutom, med tanke på att vi kan få färre deltagare på våra onsdagstävlingar har vi beslutat att sänka minimum gränsen för antalet deltagare från 18 till 12. En ny beskrivning kan hittas via följande länk  https://www.orestadsgk.com/Kommitt%C3%A9er/Herr/T%C3%A4vlingar-f%C3%B6r-herrar/Onsdagst%C3%A4vlingen